Spoluhráči.cz klub KLUB ČESKÝCH TURISTŮ,ODBOR ZLÍN kalendář akcí „JANOUŠOV“

KLUB ČESKÝCH TURISTŮ,ODBOR ZLÍN – „JANOUŠOV“

Možné akce:

„JANOUŠOV“

Kdy:Sobota 18. 5. 2024 – Neděle 19. 5. 2024
Kde:„JANOUŠOV“
Popis akce:

Odjezd autobusu ze Zlína, ul. Hradská (nad Kongresovým centrem) v sobotu v 7.00 hodin. Možnost přistoupení Malenovice kř.7.10 a Otrokovice nám. – 7.20 hod.

Předpokládaný příjezd – Dolní Morava (bus konečná) 10.30 – 11.00 hodin.

V této oblasti se budeme pohybovat po celý den. Odjezd z parkoviště na ubytování v 17.00 hod.

Z parkoviště vyjdeme po žluté značce k lanovce Sněžník. Odtud můžeme pokračovat po žluté k rozcestníku Kolotoč, dále po modré k chatě Slaměnka, ke Stezce v oblacích a Sky - Bridge 721, případně k dalším turistickým trasám-pěšky 3,8 km-časově max.2 hodiny.

Další možnost je použití lanovky a výše uvedených atrakcí.

Zájemcům o lanovku a Sky-Bridge doporučujeme rezervaci se zaplacením – údajně stačí přes rezervační systém pár dnů (uvedený datum je uveden až nejdříve 14 dnů předem) před sobotou 18.5. Pokud budete udávat čas tak doporučujeme nejdříve 13.00 hodin.

Vstupenky je možnost zakoupit i přímo na místě bez záruky, že bude ještě volno pro vstup na lávku (toto lze přibližně zjistit po registraci na E-shopu a uvedení data a hodiny, u kterých chcete znát momentální stav  – pod datem je uvedeno počitadlo na 500 návštěvníků a počet se o prodané vstupenky snižuje - a poté lze E-shop opustit i bez zakoupení vstupenky) .

Odkaz na web : https://www.dolnimorava.cz/sky-bridge-721

Kdo by vůbec neměl zájem o pohyb v oblasti Slamníku, může z parkoviště po silnici přejít do Horní Moravy, odsud po modré k rozcestí Pod Klepáčem, dále po červené vystoupat ke státní hranici s Polskem a k rozhledně Klepáč. Informace a mapu s trasami obdržíte v autobusu.

Všichni se sejdeme v 17.00 hodin na parkovišti a přejedeme do Janoušova, kde máme nocleh večeři a snídani.

V neděli přejedeme autobusem do Radomilova, odtud pěšky po zelené tzn. k rozcestníku Zlatník, po křížové cestě Božího těla až na rozhlednu Háj a sedlo Červený kříž. Odsud po žluté do Šumperku – 8,5 km.

Zájemci o prodloužení mohou vystoupit už v Rudě nad Moravou, nebo z rozhledny Háj jít po zelené přes zříceninu hradu Bludov a dále po modré do Šumperku.

Předpokládaný odjezd ze Šumperku v 17.00 hodin.

Dobrou náladu vezměte s sebou a pěkný výlet přeje Pavel Hanák

Důležitost: střední
Zúčastnili se (0)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Lenka Holínková, 24. 4. 2024, 21:28
Možnosti

Komentáře k této akci