Sport Eden Beroun

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Sport Eden Beroun dokumenty a články První turnaj 19. 9. 2010

Sport Eden Beroun – článek První turnaj 19. 9. 2010

Možné akce:
profilové foto Lukáš Randa
Lukáš Randa

První turnaj 19. 9. 2010

Vytvořeno:20. 9. 2010, 13:42
Autor:Lukáš Randa
Možnosti
Anotace:

Dějiny nového florbalového klubu Sport Eden Beroun se začaly psát v neděli 19. 9. 2010 v pražské hale ČVUT Juliska. Nutno konstatovat, že hned v počátku tento klub zažil celou řadu svých poprvé (první gól, trest, hattrick, zápas s nulou, vlastňák, remíza, prohra atd..), leč svého poprvé v kategorii „výhra" se nedočkal.

Prvním soupeřem byl jedovatý tým Poison (bůhví odkud, asi z Prahy :). Nutno říct, že do tohoto zápasu jsme vstoupili vskutku impozantně. V ničem jsme si nezadali s úvodem přáteláku s Torzou, rozhodli jsme se v zájmu většího náboje dát soupeři náskok a v čase 1:04 prohrávali 0:2, což nás konečně uklidnilo, takže Sajmon dal po chvilce ze vzduchu historicky první gól Edenu a dvě minuty po něm Sofi dorážkou uklidil pod víko míček pod víko soupeřovy branky - 2:2. Protože nám ale vyrovnaný stav nevyhovuje, před koncem první třetiny se nám to tam opět třepetalo, do „šaten" jsme tedy šli za stavu 2:3. V sedmé minutě druhé třetiny nejdřív soupeř odskočil po nechytatelném golfáku k tyči na 2:4, abych si dvě minuty nato srazil do brány hokejkou přihrávku do brankoviště jak svěřenec trenéra Čumpelíka :) - 2:5.

Na to se asi nemohl koukat Chlapeček, když předvedl zcela nevídanou věc a poprvé v kariéře trefil střelou přes obránce branku (a ne obránce) - 3:5. V poslední minutě druhé třetiny jsme ale dostali na 3:6 a vypadalo to, že je po zápase. O přestávce ale kouč Kolmann stáhl sestavu na dvě pětky a z Karlíka udělal pilíř obrany, čímž se mu Karel odvděčil historicky prvním vyloučením na 2 minuty po cca 5 vteřinách na svém novém postu (gratulujeme :). Oslabení jsme ale ubránili a nadechli se ke stíhací jízdě za vyrovnáním. Nejprve na 4:6 snížil Sajmon a o minutu později svou platnost pro tým osvědčil Olši, když se nechal vyloučit. Hra v oslabení je totiž tradiční parketa Sajmona, který se po dlouhém výhozu zorientoval před brankářem a prostřelil ho - 5:6. Soupeř znervózněl a v závěru byla už hra v naší režii, tři a půl minuty před koncem se probil před brankáře Rambi a vyrovnal - 6:6. Poslední minuty byly infarktové, soupeře jsme zavřeli v jeho pásmu, ale čelili jsme i několika nepříjemným brejkům. Ovoce málem přinesl průnik Chlapečka 28 vteřin před koncem, kterým vybojoval faul, aby ho následná nezastavitelná sprška komentářů poslala na trestnou lavici taktéž :) První zápas tedy skončil symbolickou remízou 6:6, kdy zejména výkon v poslední třetině sliboval do dalšího zápasu mnohé.

 

O přestávce mezi zápasy došlo k dietnímu občerstvení (např. ze strany hattrickem uspokojeného Sajmona) v místní (odvětrané) pivnici a už nás čekali Buldoci Radotín. Protože nejsme příznivci startů utkání, ve kterých se nic neděje, vyrostl už v čase 1:40 u naší střídačky strom, z čehož (překvapivě :) rezultovalo vyloučení na 5 minut a při bránění oslabení zahrál Rambi nohou v brankovišti, takže následovalo trestní střílení. To hráč Buldoků neproměnil, takže i Rambi musel usednout na trestnou lavici, ale dvouminutové oslabení 5 na 3 jsme ubránili. První třetina skončila bez branek, ale v 6. minutě třetiny druhé lovil jinak výborně chytající Marek Černý míč z branky poprvé. Ačkoliv jsme stále útočili a vypracovali si několik šancí, nebyli jsme schopni dobře chytajícího brankáře Buldoků překonat, třetí třetina tedy začala za stavu 0:1 a my nastoupili stejně jako v prvním zápase jen na dvě pětky. Protože jsme nebyli schopni na soupeřovu obranu nic vymyslet, nejen že jsme neskórovali ani v poslední třetině, ale Mára si musel ještě dvakrát zarybařit, takže po prohře 0:3 jsme díru do světa neudělali a plnou nůši bodů do Berouna zrovna nepřivezli. Za 14 dní bude líp :)

Výsledky:

Sport Eden Beroun - Poison   6:6 (2:3, 1:3, 3:0)

B: Šimon 3 (Rambousek, R. Černý, Randa), Sofroňk (Tuček), Leipert (Šimon), Rambousek (Randa)

Vyloučení: Mertl 2 min. (opakované malé přestupky), Olšiak 2 min. (nedovolené bránění), Leipert 2 min. (nesportovní chování)

Sport Eden Beroun - Fbk Buldoci Radotín   0:3 (0:0,  0:1, 0:2)

B:   -

Vyloučení: Randa 5 min. (vrážení), Rambousek 2 min. (hra v brankovišti)

Sestava:  B. Huml (první zápas), M. Černý (druhý zápas) - Olšiak, Hlávka, Škadra, Randa - Rambousek, R. Černý, Mertl, J. Huml, Šimon, Leipert, Tuček, Sofroňk.

 

Randič

Komentáře k tomuto článku