Spoluhráči.cz klub Fitcentrum Litomyšl dokumenty a články 01 Utkání s Makovem jako na houpačce rozhodl svým čtvrtým zásahem v nájezdech novic David Vomočil!!

Fitcentrum Litomyšl – článek 01 Utkání s Makovem jako na houpačce rozhodl svým čtvrtým zásahem v nájezdech novic David Vomočil!!

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

01 Utkání s Makovem jako na houpačce rozhodl svým čtvrtým zásahem v nájezdech novic David Vomočil!!

Vytvořeno:17. 10. 2023, 10:29   (upraveno 17. 10. 2023, 10:40)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Loňský čtvrtý tým soutěže Makov byl úvodním soupeřem Fitcentra (vloni osmé místo). Vyrovnaný duel se hrál jako na houpačce a Fitcentrum nakonec 65 sekund před koncem zachraňovalo body, když hattrick dokončil kanonýr David Vomočil. Tem také proměnil rozhodující nájezd a druhý bod pro Fitcentrum.

Fitcentrum Litomyšl - HC Makov 6:5 SN (1:1, 1:1, 3:3) 1:0

   Posílené Fitcentrum vstoupilo do zápasu velmi aktivně a na začátku 5. minuty zachytil přihrávku soupeře obránce Libor Štegner a otevřel skóre utkání 1:0. Soupeř stále více bránil, ale v 11. minutě po rychlém brejku Petra Pospíšila ml. vyrovnal Václav Dufek na 1:1.

   Hned v úvodu druhé části se prosadil Karel Mifek a David Vomočil vrátil Fitcentru vedení - 2:1. Ve 23. minuě byl vyloučen Radim Juruj a hosté početní výhodu využili, když asistenci Lukáše Buřvala proměnil ve vyrovnávací branku Josef Štancl - 2:2.

   Rozhodnutí mělo tedy přijít ve třetí části. Ve 34. minutě si zopakovali spolupráci nahrávač Karel Mifek a střelec David Vomočil a litomyšlský celek opět vedl - 3:2. Ve 39. minutě ale Makov zahájil obrat. Po akci Petra Pospíšila ml. vyrovnal nejprve Petr Pospíšil st. na 3:3, aby obrat dokonal za osmasedmdesát sekund po přesné přihrávce Lukáše Buřvala povedenou střelou z voleje Ondřej Dvořák - 3:4. Fitcentru ale pomohla následná početní výhoda při vyloučení Václava Dufka. Po přihrávce Miroslava Reslera střílel od modré Karel Mifek a trefil se přesně k tyči a vyrovnal na 4:4. Ve 43. minutě se ale individuálně prosadil Václav Dufek a Makov šel opět do vedení - 4:5. Fitcentrum to ale nevzdalo a pětašedesát sekund před koncem uvolnil Michael Resler Davida Vomočila a ten dokončeným hattrickem srovnal stav na 5:5. V závěru ale soupeř hrál další přeslovku, ale Fitcentrum ji mělo zcela pod kontrolou. Navíc měl na hokejce rozhodnutí Martin Kuda, ale bohužel se neprosadil, a tak se šlo do nájezdů.

   Začínal Makov a Lukáš Buřval se přes Pavla Peterku neprosadil - 0:0. Na straně Fitcentra nepřekonal Ondřeje Novotného v brance Makova ani Radek Vašátko - 0:0.  Na straně Makova neproměnil následně nájezd Václav Dufek - 0:0, ale ze strany Fitcentra byl úspěšný David Vomočil - 1:0. Když si na Pavla Peterku nepřišel ani kanonýr Ondřej Dvořák, tak bylo rozhodnuto a další bod patřil Fitcentru - 6:5.

   Fakta - branky: David Vomočil 4, Libor Štegner, Karel Mifek - Václav Dufek 2, Josef Štancl, Petr Pospíšil st., Ondřej Dvořák. Asistence: Karel Mifek 2, Miroslav Resler, Michael Resler - Petr Pospíšil ml. 2, Lukáš Buřval 2. Vyloučení: 3:3, využití: 1:1, v oslabení: 0:0. Rozhodčí: Petr Stach. Sestava - Fitcentrum Litomyšl: Pavel Peterka - Radim Juruj (4), Miroslav Resler (2), Libor Štegner, Petr Dobiáš, Michael Resler, David Vomočil, Karel Mifek, Martin Kuda, Radek Vašátko, Ondřej Vašinka. Sestava - HC Makov: Ondřej Novotný - Petr Pospíšil ml., Petr Pospíšil st., Václav Dufek (2), Kamil Vokas (2), Václav Tměj, Lukáš Buřval, Josef Štancl (2), Jiří Bečička, Ondřej Říha, Ondřej Dvořák.

Komentáře k tomuto článku