Spoluhráči.cz klub HC Junior Mělník 98/99 dokumenty a články 09. Kolo BK Mladá Boleslav - HC Benátky nad Jizerou/Mělník 28.10.2010

HC Junior Mělník 98/99 – článek 09. Kolo BK Mladá Boleslav - HC Benátky nad Jizerou/Mělník 28.10.2010

Možné akce:
profilové foto Viktor Šebík
Viktor Šebík

09. Kolo BK Mladá Boleslav - HC Benátky nad Jizerou/Mělník 28.10.2010

Vytvořeno:29. 10. 2010, 10:05   (upraveno 10. 11. 2010, 23:00)
Autor:Viktor Šebík
Možnosti
Anotace:

Pohledné utkání, které nabídlo divákům vše, co k hokeji patří. Bohužel pro hostující mužstvo opět bez bodu. Zápas svým průběhem příliš připomínal, měřeno optikou Benátek/Mělníka, utkání v Pardubicích – i zde byli hosté lepším celkem, ale góly stříleli domácí.

V Boleslavi se prvních pět minut hry hrálo prakticky na jednu branku, hráči Benátek/Mělníka zasypali domácího brankáře sprškou střel, zatímco jejich gólman se musel udržovat v provozní teplotě cvičením v přerušené hře. Jenom na dokreslení – poměr střel v této době byl 11:2 pro hosty. Počáteční nápor ale, bohužel, nepřinesl své gólové ovoce a když pak přišla série oslabení, hra se vyrovnala. Na skóre se nic nezměnilo a první třetina tak skončila 0:0.

Po přestávce a úpravě ledu se opakovala situace z úvodu zápasu – hostující tým se pustil do útoku a zamkl domácí před jejich brankou. Šance se však nedařilo proměňovat, tu největší měla na hokejce hned v úvodu třetiny Šebíková, když pár vteřin po vhazování uháněla sama na domácího gólmana, ale prostřelit se jí ho nepodařilo.

Na konci třetí minuty udeřil blesk z čistého nebe na druhém konci kluziště, když domácí   z ojedinělého rychlého útoku vsítili vedoucí branku. O chvíli později se opět vylučovalo na straně hostí a přesilovku domácí přetavili ve druhý gól. Hosté byli vývojem situace zaskočeni a chvíli jim trvalo, než se opět dostali do tlaku. Ten korunoval kontaktním gólem z brejku dva na jednoho Mráz po nahrávce Šebíkové.

Ani tento stav do přestávky ale nevydržel, protože hosté inkasovali, podobně jako v Pardubicích, hodně nešťastný gól odrazem od vlastní brusle po nahození kotouče z rohu kluziště.

Třetí třetina přinesla podobný obraz hry jak předchozí dvě části – hosté hráli aktivně, dobře bruslili, předváděli pohledný útočný hokej, kýžený efekt se ale nedostavoval. Domácím se podařilo ve čtyřicáté čtvrté minutě opět navýšit skóre gólem z kategorie podivných – domácí hráči vydolovali puk z rukavice brnakáře Benátek/Mělníka snad pět vteřin poté, co jej měl bezpečně pod kontrolou. V tu chvíli se zdálo, že o osudu utkání je rozhodnuto. Po dvou minutách ale snížil Mráz z nahrávky Kaňkovského a vykřesal pro hosty novou naději. Následovala další nešťastná část hry po hosty, když nejprve rozhodčí z nepochopitelných důvodů neuznali gól Cicvárkovi a navíc, pro údajné postavení hráče v brankovišti, vykázali hru do středního pásma. Téměř vzápětí zvýšili domácí z další nenápadné akce na 5:2, což bylo pro hosty hořké sousto. Výsledku dal konečnou podobu po samostatné akci opět Mráz a dovršil svůj hattrick, který by ale určitě rád vyměnil za tři body z utkání, které připadly mladoboleslavskému Bruslařskému klubu.

Hráči Benátek/Mělníka tedy již poněkolikáte doplatili na nižší produktivitu. V tomto zápase potřebovali na jeden gól přibližně 13 střel, narozdíl od domácích, kteří na totéž potřebovali jenom 7 střel. Opět se dá hovořit i o troše chybějícího sportovního štěstí – kdyby skóre utkání bylo opačné, nemohl by se vůbec nikdo divit.

 BK Mladá Boleslav – HC Benátky nad Jizerou/Mělník 5:3 (0:0, 3:1, 2:2). Branky: Mráz 3, vyloučení 6:8, využití 1:0, střely na branku: 36:38

Komentáře k tomuto článku