Spoluhráči.cz klub HC Junior Mělník 98/99 dokumenty a články 10. kolo HC Benátky nad Jizerou/Mělník - SC Kolín, 30.10.2010

HC Junior Mělník 98/99 – článek 10. kolo HC Benátky nad Jizerou/Mělník - SC Kolín, 30.10.2010

Možné akce:
profilové foto Viktor Šebík
Viktor Šebík

10. kolo HC Benátky nad Jizerou/Mělník - SC Kolín, 30.10.2010

Vytvořeno:1. 11. 2010, 8:27   (upraveno 10. 11. 2010, 23:04)
Autor:Viktor Šebík
Možnosti
Anotace:

K dalšímu zápasu nastoupili 30.10.2010 hráči Benátek/Mělníka na domácím stadionu v Mělníku proti kolínským kozlům. Postavení hostujícího týmu v tabulce dávalo tušit, že půjde o jednoznačnou událost a domácí si připíší povinné vítězství.

Hned při svém prvním střídání vsítil po sólové akci Bouřila vedoucí branku Haspeklo. Domácí hráli aktivně, jejich projev byl založen na dobrém pohybu a časté střelbě. V polovině třetiny dorazila do kolínské branky Šebíková střelu Mráze. Minutu před koncem první třetiny se dočkal svého vůbec prvního gólu v soutěžním utkání Jiřička, když po nahrávce Mocka střelou zápěstím z vrcholu kruhu prostřelil všechno, co mu stálo v cestě.

Patnáctiminutová přestávka na úpravu ledu měla na hráče Benátek/Mělníka neblahý vliv, protože jejich herní projev – možná i díky uspokojení nad tříbrankovým vedením – značně upadl. Hlavně v bruslení to vypadalo, že bílé dresy domácího mužstva oblékli v přestávce úplně jiní hráči. Trest v podobě první branky Kolína přišel minutu před druhou sirénou.

Důraznou domluvu trenérů během přestávky si vzal sebou na led Douša, který hned po dvaceti osmi sekundách hry ve třetí třetině zvýšil na 4:1. Bohužel, po necelé minutě už to bylo opět pouze o dvě branky. Kolínským kozlům jakoby narostla křídla, najednou jich byl plný led a domácí opět upadli do letargie podobné té z druhé třetiny. Zlepšený pohyb a agresivitu přetavili hosté z Kolína ve třetí branku ve 48. minutě a zdálo se, že se schyluje k závěrečnému dramatu. Naštěstí ještě před polovinou třetiny pozvedla domácí prapor svým druhým gólem v utkání Šebíková a zavelela k náporu. Domácí se probrali  a během dalších šesti minut nasázeli hostům další tři góly, když se postupně trefili Bouřil, Mocek a Mráz. Výsledek tak dostal konečnou podobu 8:3. Skóre zřejmě spravedlivě vystihuje hokejovou převahu domácích, ti si ale rozhodně nemohou dát za rámeček svůj výkon z prostřední části hry. A pokud chtějí hrát vyrovnané zápasy s těmi nejsilnějšími soupeři, musejí se podobných herních výpadků vyvarovat.

 HC Benátky nad Jizerou/Mělník – SC Kolín 8:3 (3:0, 0:1, 5:2). Branky: Šebíková 2, Haspeklo, Jiřička, Douša, Bouřil, Mocek, Mráz. Vyloučení: 4:8, využití 2:1. Střely na branku: 41:15. Diváci: 79.

Komentáře k tomuto článku