Spoluhráči.cz klub Radim Kocháň- instruktor dokumenty a články Seminář Hapkido

Radim Kocháň- instruktor – článek Seminář Hapkido

Možné akce:
profilové foto Radim Kocháň
Radim Kocháň

Seminář Hapkido

Vytvořeno:3. 3. 2008, 15:10
Autor:Radim Kocháň
Přílohy:

fotogalerie Hapkido

Možnosti
Anotace:

Seminář Hapkido a Haedong Kumdo s mistrem Choi, Kil-bong

 

Ve dnech 21. a 22. 4. 2007 se v Dračí bráně na Praze 6 uskutečnil další ze seminářů Hapkido a Haedong Kumdo pod vedením velmistra Choi, Kil-bong 7. Dan. Seminář byl rozdělen do dvou dnů. V sobotu byla výuka zaměřena na umění sebeobrany Hapkido a neděle byla vyhrazena cestě meče Haedong Kumdo.

 

V sobotním 5- ti hodinovém bloku Hapkida se postupně probíraly techniky základních kopů, jejich různorodá kombinace a kopy ve výskoku a v otočce. Poté následovaly techniky rukou a speciální kombinace. Úvodní 2,5 hodinový blok byl zakončen technikami nak pap (pády). Po krátké přestávce jsme se vrhli na techniky sebeobrany kokky (páky) a ton jigi (hody, porazy). V krátkých přestávkách jsme mistra požádali o sebeobranu proti noži a pistoli. Výuka byla také věnována boji na zemi, nasazení páky na horní a dolní končetiny, ale také modelové situace jak se z takovýchto pák dostat. Na samý závěr semináře, kdy už jsme všichni byli vyčerpaní, došlo na kopy a kombinace na lapy. Celý den jsme zakončili dobrou večeří, diskuzí s mistrem u chlazeného piva, které po namáhavém semináři přišlo opravdu vhod.

 

Nedělní seminář Haedong Kumdo jsme zahájili v 9:30 hod. rozcvičením a následným procvičováním seků a krytů na místě v postoji. Poté co jsme důkladně procvičili techniky na místě, jsme se začali věnovat technikám v postojích a v chůzi. Pak již následovaly různorodé kombinace seků a bloků. Mistr nás upozornil na chyby, které musíme do příštího semináře odstranit. Dále následovalo procvičování sestav. Zde nás mistr upozornil na to, že není důležitá rychlost a razance seků, ale naopak technika a plynulost pohybů a správné navazování technik. Poslední část semináře byla věnována naučení dvou nových sestav, takže po tomto semináři už je v našem repertoáru 8 sestav Haedong Kumdo. Ve 13:30 jsme seminář ukončili, pozvali mistra na oběd a pak se všichni s  bolavými těly rozjeli do svých blízkých i vzdálených domovů. Již teď se všichni těšíme na další seminář.

 

Odkazy a informace o seminářích Hapkido a Haedong Kumdo najdete též na těchto adresách: www.makorea.net  

                                                        www.dracibrana.cz

                                                        www.budoshop.eu

                                                        www.sktkd.info

Komentáře k tomuto článku