Spoluhráči.cz klub TJ Stará Ves nad Ondřejnicí - žáci dokumenty a články Mokré body.....

TJ Stará Ves nad Ondřejnicí - žáci – článek Mokré body.....

Možné akce:
profilové foto Petr Straňánek
Petr Straňánek

Mokré body.....

Vytvořeno:31. 5. 2011, 10:41
Autor:Petr Straňánek
Možnosti
Anotace:Stará Ves - Studénka 1.5.2010

Mokré body……

 

            Začalo jaro. Získali jsme první body. Hřáli se na sluníčku. Trénovali a těšili se co  předvedeme v prvním jarním domácím zápase fanouškům. Sluníčko se ale schovalo za deštivé mraky a fanoušci z větší části zůstali doma. Do Staré  Vsi přijela Studénka, se kterou asi jinak než v dešti hrát neumíme. Měl to být v této sezóně už třetí zápas kdy naše dresy nebudou promáčeny potem, ale nepříjemným deštěm…….

 

 

Stará Ves - Studénka 16:11 ( 9:4 ) – 1.5.2010 

Branky: Sýkora 6, Onderka 5, Polášek 4, Vaněk 1

 

Sestava: 

Straňánek, Šeděnka

Novotný, Matějček, Pelíšek,

Sýkora, Onderka, Polášek, Vaněk

 

Trenéři: Sýkora, Straňánek

Mimo sestavu:  Šiller – nemoc, Lyčka – nemoc, Daněk – rodinné důvody

 

            V prvním domácím zápase jarní části sezóny jsme hostili tým Studénky. Promočeni kvalitní zálivkou a sužováni marodkou, která nám zamíchala se sestavou jsme nastoupili s odhodláním získat body a upevnit si postavení v tabulce……

            Jestliže o postu brankáře nebylo pochyb a Honza byl jasnou jedničkou u obrany pochybnosti byly. Lukáše skolila nemoc a Kuba, který ho měl nahradit musel převzít nejen post, ale i kvalitu a náročnost hry, kterou Lukáš předváděl. V útoku stále chyběl Roman a tak měl znovu prostor Vašek a jeho uvolněná a bezstarostná hra. Na střídačce byl připraven ještě Zdeněk vypomoci jak obraně, tak útoku. Zápas jsme zahájili gólem a první minuty ukázaly, že se s hrou na vodě vyrovnáme líp než náš soupeř. Kluci se dobře pohybovali a neztráceli zbytečně míče. Útok si dělil rovným dílem góly i střely na branku. Obrana soupeře byla v jednom kole. Poměrně jednoduše jsme získali náskok, který jsme bez problémů drželi celý poločas. Radim s Pavlem dokázali každou chybu soupeře potrestat a překvapivě zdatně jim sekundoval i Vašek. Také Kuba si v obraně vedl opravdu znamenitě. Po několika prvních minutách se vysunul na do té doby jediného nebezpečného hráče soupeře a začal na něj hrát osobní obranu. Tím ho po pár minutách úplně otrávil a vymazal z hřiště. Svůj vysoký standart odvedl opět Jarek, ale nemůžu zapomenout ani na Radka, který dával o sobě vědět každému útočníkovi , se kterým byl v kontaktu. No a svůj díl dobře odvedené práce přidal i Honza chytající znovu ve velké pohodě. Mezi kalužemi jsme se prokličkovali k poločasovému skóre 9:4. Usměvaví hráči a spokojení trenéři. Tak vypadaly minuty mezi poločasy na lavičce Staré Vsi.

            Druhý poločas začal velkým množstvím nepřesností na obou stranách a čtyři minuty museli diváci čekat až se pohne skóre. Naši útočníci znovu rozehráli partii rychlých výpadů do obrany soupeře. Nešetřili střelbou a proměňovali nabízené šance. Znovu vzácně vyrovnané statistiky u všech našich útočníků byly odrazem kombinační hry, kterou útok předváděl. Také naše zadní řady dokázaly pokračovat v nastaveném trendu z prvního poločasu. Soupeři dovolily opravdu minimum možností k ohrožení branky. Ve dvacáté minutě za stavu 16:8 už naši hráči šetřili síly a dovolovali soupeři více si zahrát. Obrana se stávala průchodnější když se zdálo, že Kubovi docházejí síly. V posledních minutách jsme přenechali aktivitu Studénce úplně a umožnili  výsledek zápasu upravit. Vlažný přístup v posledních minutách nesl těžce Honza, který si připsal o třetinu více zákroků než v první půli. Jeho nechuť smířit se se zvyšujícím se množstvím střel na jeho branku vyvrcholila ostrou výměnou názorů s oběma trenéry.

            Konečně konec! Žádné velké drama to nebylo, ale nervy jsme si pocuchali jenom my sami sobě. Tak pánové pěkně do klidu a za týden znovu na place!!!        

Komentáře k tomuto článku