Spoluhráči.cz klub TJ Stará Ves nad Ondřejnicí - žáci dokumenty a články Poslední krok!!!

TJ Stará Ves nad Ondřejnicí - žáci – článek Poslední krok!!!

Možné akce:
profilové foto Petr Straňánek
Petr Straňánek

Poslední krok!!!

Vytvořeno:6. 3. 2010, 21:47   (upraveno 14. 11. 2010, 13:23)
Autor:Petr Straňánek
Přílohy:

fotogalerie ZHP Stará Ves 7.2.2010

Možnosti
Anotace:

 

Poslední krok!!!

 

Jsou tu odvety. Bude nám rozluštěno to, na co myslíme posledních pár dnů a snad i týdnů. Využijeme domácí prostředí a postoupíme do finále? Bude Rokytnice stejně nepříjemná jako minule? To a mnoho dalšího se honí hlavou. Naproti tomu vůbec neuslyšíte otázky typu………co Svinov? Jak s ním hrát? Tohle tým neřeší. Hráči si dokázali, že proti nim nestojí nic vyjímečného a že to, co dokázali nedávno můžou zopakovat znovu. Předzápasová matematika měla jednoduché zadání. Rokytnice a Vítkovice musí zůstat za námi. Naštěstí tohle jsme hned od začátku řešit nemuseli, protože Rokytnice na turnaj nepřijela kvůli špatnému počasí. Nic nám nestálo v cestě užít si tuhle únorovou neděli.

 

 

Stará Ves - Studénka 13:10 ( 7:3 ) 

Branky: Sýkora 7, Onderka 5, Šiller 1

 

Sestava: 

Straňánek, Šeděnka

Novotný, Matějček, Pelíšek, Lyčka

Sýkora, Šiller, Onderka, Polášek

 

Trenéři: Sýkora, Straňánek

 

Jako prvního soupeře nám los přisoudil Studénku. Soupeře houževnatého, bojovného. Prostě ideálního pro prověření našich možností. Začali jsme s Honzou v brance. Obrana hrála v rozestavení s přece jen tvrději hrajícím Radkem na kraji, a elitním útokem. Hned od začátku jsme dostali soupeře pod tlak, napadali jsme rozehrávku ve středním pásmu a co bylo nejdůležitější….dávali jsme branky. Na rychlou kombinaci odpovídal soupeř nečistou hrou, se kterou jsme se kupodivu dobře vyrovnali. Nenechali jsme se strhnout k oplácení, ale uklidnili se. Začali jsme proměňovat trestné hody nabídnuté soupeřem a skóre narůstalo. Obrana nepouštěla hráče Studénky téměř k ničemu a tak stav 7:3 v poločase byl odpovídající dění na hřišti.

Do druhé půle jsme nastoupili s několika změnami. Honzu vystřídal Adam, do obrany místo Radka šel Kuba a dočkal se i Vašek. Ten vystřídal Romana, kterému zimní obleva řádně provlhčila střelný prach. Studénka stejně jako my v poločase prvním, začala gólem v první minutě. To ale bylo na dlouhé minuty z její strany vše. Obrana dobře přistupovala k útočníkům daleko před brankovištěm a Adam řešil jen ojedinělé střely. Útok pokračoval v rychlé kombinaci. Často střílel, ale už s menší přesností než v poločase prvním. Za stavu 10:4 jako by opadla koncentrace na zápas. Pavel s Romanem rozjeli soukromou soutěž kdo trefí více tyčí. Vyhrál Pavel!! Ztráceli jsme míče, obrana byla přetížená a když se Adam snažil a pochytal co se dalo, stále častěji hledal míče za zády. V čase mezi 8 a 14 minutou dal zarputilý soupeř 6 branek a my se trápili. Jako v každém zápase i nyní přišel několika minutový herní kolaps. Opravdu jen za cenu velkého úsilí jsme udrželi Studénku v přijatelné mezi a připsali si první cenné vítězství. Zápasem se protrápil Roman. Nepomohl týmu svými góly. Ani Vašek, co by muž okamžiku, tentokrát svou bezstarostnou hrou góly nepřines. Ani Honza, na kterém byl vidět tréninkový výpadek a začínající viróza neodvedl stoprocentní výkon. Je dobojováno!! Další zápas začíná od nuly. Jiný soupeř a jiná bude i naše hra.

 

 

 

Vítkovice – Stará Ves 7:16 ( 5:8 ) 

Branky: Sýkora 7, Onderka 6, Polášek 3

 

Sestava: 

Straňánek, Šeděnka

Novotný, Matějček, Pelíšek, Lyčka

Sýkora, Šiller, Onderka, Polášek, Vaněk

 

Trenéři: Sýkora, Straňánek

 

            Druhým soupeřem našich hráčů byl tým Vítkovic. Tým, se kterým se známe velmi dobře, jak po stránce herní, tak i po tréninkové. Družstva se dohodla, že v zimní přestávce spolu odehrají několik tréninkových zápasů v žákovských kategoriích, jako přípravu na jarní část soutěže. Do utkání jsme vstoupili 3 góly a mohlo se zdát, že zápas bude rychle rozhodnut. Jenže tak snadné to nebylo. Vítkovice se rozhodly favorita tentokráte potrápit a navíc…měly stále o co bojovat. Ve hře bylo finále poháru!!! První polovina první třetiny byla v naší režii. Radim s Pavlem si rovným dílem připisovali branky v síti soupeře a útok vůbec zasypal branku pro nás nevídaným množstvím střel. Ptáte se co Roman? Střelecké manévry a terče prázdné!! Obrana v té chvíli neměla moc práce, ale to nevěděla, že se na ni valí pohroma jménem Ferenčák. Ten začal plenit naše zadní řady před přestávkou. Pokud dostal jen trošku prostoru, byl k nezastavení a Adama, který nastoupil jako první hodně rozladil. Takže klasické nervičky a těsný poločas!

            Druhá půle přinesla korektury v sestavě. Honza do branky, Radek obrana a nevyspytatelný Vašek do útoku. A na hřiště jako by nastoupil zbrusu nový tým. Honza si připsal devět dobrých zákroků, obrana přidala dalších třináct a útok soupeře přestal existovat. I v útočné fázi jsme byli aktivní, hodně jsme stříleli. Soupeř jen za cenu faulů zastavoval naše útoky a trestné hody umíme proměňovat! Závěr zápasu jsme dohrávali v absolutní pohodě, kterou ještě umocnil Vašek 3 góly. Kontrolovali jsme míč v útočném pásmu. Věděli, že úkol je splněn a že zimní část pro nás ještě nekončí.

 

 

Stará Ves - Svinov 15:8 ( 7:5 ) 

Branky: Sýkora 9, Onderka 3, Šiller 2, Polášek 1

 

Sestava: 

Straňánek, Šeděnka

Novotný, Matějček, Pelíšek, Lyčka

Sýkora, Šiller, Onderka, Polášek

 

Trenéři: Sýkora, Straňánek

 

            V pořadí třetím soupeřem byl tým Svinova, který nás v minulosti už několikrát herně i psychicky porazil. Ale světe div se, my šli do zápasu s vědomím, že tentokrát nemusíme vyhrát a úspěch je stejně doma! A možná toto ovlivnilo zápas. Na gól, který jsme dostali už v první minutě jsme odpověděli hned dvěma v minutě následující. A pak boj…bitva o každý kousek palubovky, o každý míč. Na každou chybu naší obrany odpověděl soupeř gólem, na chybu soupeře jsme odpověděli my. Příkladnou bojovností a kolektivním výkonem celého týmu jsme udržovali jednobrankové vedení, které jsme minutu před přestávkou ještě navýšili. Poločasových 7:5 v náš prospěch bylo vynikajících. Tým šlapal jako hodinky a diváci, kterých se sešlo opravdu hodně museli být spokojeni. Atmosférou i předvedenou hrou předčil tento zápas i leckteré ligové utkání!!

            Ve druhé půli bitva pokračovala. Útoky se střídaly na obou stranách a hráči odváděli opravdu maximum všeho, co v sobě měli. To, že jsme drželi tak vysoké tempo hry se ukázalo v další části zápasu jako klíčové. Od osmé minuty začaly hráčům Svinova docházet síly. Naše obrana byla silnější a důraznější v osobních soubojích s útočícími hráči. Útok rychlým pohybem na brankovišti dělal obraně soupeře velké problémy. Zápas jsme dohrávali za bouřlivého potlesku diváků a s dobrým pocitem na srdíčku. Opravdu kus poctivé práce hráčů a zase pár bílých vlasů nás, trenérů! Je obtížné o někom psát. Někoho hanit a někoho chválit. Hrál tým, hrál na sto procent a vyhrál. A za to mu patří dík!

 

 

Albrechtičky – Stará Ves 8:7 ( 1:3 ) 

Branky: Sýkora 2, Onderka 3, Šiller 2

 

Sestava: 

Straňánek, Šeděnka

Novotný, Matějček, Pelíšek, Lyčka

Sýkora, Šiller, Onderka, Polášek

 

Trenéři: Sýkora, Straňánek

 

            Po vydatném obědě a s hlavou plnou euforie z předchozího zápasu jsme nastupovali proti poslednímu soupeři. Tým Albrechtiček neměl být vážnou překážkou a vítězství v turnaji už hráči i diváci považovali za jasnou věc. Jasné bylo to, že do branky se postavil Adam a do obrany Kuba, jinak nic. Nechápali jsme my na lavičce, ani lidé kolem. Zápas začal v takovém zvláštním nijakém tempu, které ještě brzdily nepřesnosti hráčů a časté osobní souboje. Soupeř nás prostě dokonale zaskočil, my ho navíc kapánek podcenili a už tu byl problém. Do sedmé minuty jsme hráli bez branek. Velký podíl na tom měl jak Adam, který doslova čaroval a nasbíral neskutečné množství zákroků, tak i naši střelci, kteří velkým počtem nepřesných střel kvalitně rozchytali brankáře soupeře. Jedině trestné hody nás zachránily v bezmoci a Radim, Pavel i Roman zajistili vedení 3:0. Albrechtičky ale přece jen Adama prostřelily a v závěru poločasu  upravily na 1:3.

            Opravdu zvláštní byl tenhle poločas a opravdu jsme nevěděli co poradit a jak tým nabudit. Šli jsme znovu do boje. Soupeř ale nebyl tak nevýrazný jako v prvním poločase a hned od prvních minut bylo jasné, že naše těsné vedení nemůžeme držet dlouho. Snaha nám nechyběla. Honza, který vystřídal Adama, doplatil na svůj menší vzrůst a když měl pár dobrých zákroků pustil zpátky Adama. Kuba hrál zase moc kamarádsky a musel na hřiště Radek, aby se pokusil rychlé útočníky zastavit. Řekněme, že se mu to dařilo, ale za cenu mnoha faulů, z nichž některé končily góly. Ani útok nebyl za soupeřem herně pozadu. Ve druhém poločase vyslal na branku dvacet střel! Jenom to umístění bylo žalostné. Když se v poslední pětiminutovce dostavil náš klasický herní výpadek, soupeř nemohl jinak. Nemilosrdně nás drtil a  zápas otočil ve svůj prospěch. Závěrečný tlak, ve kterém jsme vsadili všechno na jednu kartu nevyšel a Albrechtičky korunovaly svůj výborný výkon gólem v posledních vteřinách zápasu. Je dobojováno.

            Těší nás postup do finále zimního přeboru, ale zároveň je tu zklamání z nezvládnutého zápasu. Okolností můžeme vidět několik. Podcenění soupeře, malá motivace po vítězství nad Svinovem a také nevhodně načasovaný oběd. Ale stalo se. Závěr turnaje měl přeci jen pro nás vítěznou tečku.Vyhráváme turnaj ve Staré Vsi! Fanoušci,diváci byli jste vynikající.Odpusťte a zapomeňte na Albrechtičky. Pojďte s námi dobýt Řevnice!!

Komentáře k tomuto článku