Spoluhráči.cz klub TJ Stará Ves nad Ondřejnicí - žáci dokumenty a články Svinovská bramboračka.......

TJ Stará Ves nad Ondřejnicí - žáci – článek Svinovská bramboračka.......

Možné akce:
profilové foto Petr Straňánek
Petr Straňánek

Svinovská bramboračka.......

Vytvořeno:31. 5. 2011, 10:44
Autor:Petr Straňánek
Možnosti
Anotace:Svinov - Stará Ves 9.5.2010

Svinovská bramboračka……..

 

            Před odjezdem k zápasu na půdu Svinova se mohlo mluvit o tomto utkání jako o zápasu roku. Pár minut po tomto „zápase“ mám smíšené pocity a s ohledem na naše kluky je mi trošku smutno. Nikdy bych nevěřil jakou dokáže Svinov uvařit bramboračku…..

 

Svinov – Stará Ves 18:18 ( 10:10 ) – 9.5.2010 

Branky: Sýkora 12, Onderka 6 

Sestava: 

Straňánek, Šeděnka

Matějček, Pelíšek, Lyčka

Sýkora, Šiller, Onderka, Polášek, Vaněk

 

Trenéři: Sýkora, Straňánek

Mimo sestavu:  Daněk, Novotný – rodinné důvody

 

            Zápasová matematika říkala, že jestli chceme na první místo musíme vyhrát o šest gólů. Jediné pozitivum tohoto nedělního dopoledne bylo to, že marodi byli zpátky v sestavě a chtěli moc a moc hrát. Naopak chyběl Kuba, který měl vystoupení se souborem v Praze….

            Začali jsme s Honzou v bráně a poprvé na jaře se základní sestavou na place. I v silném dešti se od začátku zápasu hrálo nahoru – dolů. Útok za útokem. Rychle jsme vedli o dvě branky a vypadalo to moc dobře. Radim byl k neudržení a využil snad všechny šance, do kterých se dostal. Roman, který poprvé nastoupil k zápasu měl od začátku problémy se zády a byl limitován v pohybu. Bojoval co mohl, ovšem bylo vidět, jak moc se trápí. Obrana znovu hrála výborně. Na sto procent to tentokráte nebylo. Na Lukášovi byla patrná delší pauza a nerozehranost. Nebyl tolik důrazný a rychlý jako v zápasech předchozích. Ještě v patnácté minutě jsme byli jasně lepší. Drželi si vedení o dvě branky, ale pak….Soupeř vytáhl další zbraně. Tvrdou hru obrany, se kterou se především Pavel nedokázal srovnat. Při každém kontaktu s obránci měl ruce  bránících hráčů v obličeji. Při rychlých přechodech byl několikrát nešetrně přistrčen. Nu a v tu to chvíli nasadil Svinov další trumf. Rozhodčího. Jeho až okatě jednostranné rozhodování začalo pomalu brát vítr z plachet našim hráčům a sebevědomí hráči soupeře mohli téměř beztrestně dělat, co je napadlo. Jenom díky velké obětavosti všech hráčů a výborným zákrokům Honzy jsme do poločasu vyválčili remízu 10:10! Bylo mi jich na střídačce líto. Byli mokří, unavení a plní bezmocnosti. V tu chvíli na nich bylo vidět, že ani nechtějí pokračovat dál.

            Úvod druhé půle plně potvrdil to, co jsem si myslel. Vůbec je to nebaví. V prvních třech minutách dva neodpískané fauly na naše hráče. V šesté minutě měl Honza tři zákroky, ale taky pět branek za zády. Střídal. Prostě vyhořel, byl prázdný. Do branky šel zdravě nabuzený Adam. Udělal dva důležité zákroky. Ty ho nastartovaly a vlastně i všechny naštvané v našem týmu. Hráli jsme jako z not. Nevnímali jsme nečistou hru soupeře. Proměňovali jsme i ty nejmenší šance. Ani rozhodčí, který neustále do hry, ať úmyslně nebo neúmyslně zasahoval nás v tuto chvíli nezastavil. Svinov deset minut nedal gól. My jich dali šest a šli znovu do vedení. Jenže bramboračka už byla téměř hotová. Bylo potřeba ji jenom dochutit. A tak jsme se najednou  nedostali téměř k ničemu. Sporný autový míč….a gól. Zvláštní faul na brankovišti a….další gól. Pak ještě jeden. Tři branky z nichž o dvou můžeme diskutovat. Rozhodčí asi na čas podlehl našim protestům a k překvapení všech píská šestku v náš prospěch. Rádi jsme ji přijali jako jakési odškodnění a Radim chladnokrevně proměnil. Soupeř znovu kontroval z trestného hodu a zdálo se, že je rozhodnuto. Trenéři Svinova křičeli, že je po čase, ale my jsme se pokusili ještě o jeden útok. A co se nestalo!! Rozhodčího zřejmě dostala atmosféra a nevnímal co dělá. V posledních sekundách zapískal šestku znovu v náš prospěch. Znovu si vzal míč Radim a s velkou parádou jako pravý mazák proměnil. Konec a remíza 18:18!

            Nakonec jsme byli spokojeni. Ještě jsme si museli vyslechnout komentáře typu…“darovali jsme Vám…..dostali jste“. Jak rychle jsme odjížděli. Všude dobře, ale doma je doma. Znáte to. Takže budeme druzí. Je to škoda, ale ty naše kluky nezatracujte. Vážně dělali co mohli. ..a za to jim moc děkujeme!

 

Trenéři

Komentáře k tomuto článku