Spoluhráči.cz klub TJ Stará Ves nad Ondřejnicí - žáci dokumenty a články Velká bitva v malých Troubkách!!

TJ Stará Ves nad Ondřejnicí - žáci – článek Velká bitva v malých Troubkách!!

Možné akce:
profilové foto Petr Straňánek
Petr Straňánek

Velká bitva v malých Troubkách!!

Vytvořeno:12. 1. 2010, 23:57   (upraveno 14. 11. 2010, 13:22)
Autor:Petr Straňánek
Přílohy:

fotogalerie Turnaj Troubky 10.1.2010

Možnosti
Anotace:

Velká bitva v malých Troubkách!!

 

A zase jdeme do toho!!Čekání na zápas bylo dlouhé a zimní příprava nikoho moc nebaví. Poslední trénink ukázal, že kluci hrát nezapomněli, ale jisté obavy byly. Nevěříme si až moc?

Také počasí a později i soupeři nás chtěli přesvědčit, že jestli chceme uspět nebude to zadarmo. Je tu zimní házenkářský přebor – Troubky 10.1.2010.

V prvním lednovém týdnu se počasí zhoršilo natolik, že soupeři v propozicích turnaje ubývali doslova geometrickou řadou. Nakonec před dnem „D“ zůstali jen ti, kteří chtěli podstoupit náročné (vstát v pět, cestovat přes sto kilometrů…..) a vyhrát – Stará Ves a ti, kteří vycítili šanci – Vítkovice a ti, kteří byli pro vítězství schopni udělat cokoliv – Rokytnice. 10.1. jsme vyrazili, porazili počasí a jeli vstříc soupeřům, kteří chtěli porazit nás……..

 

Stará Ves - Vítkovice 15:9 ( 5:5 ) 

Branky: Sýkora 8, Onderka 6, Šiller 1

Sestava: 

Straňánek,

Novotný, Matějček, Pelíšek, Lyčka

Sýkora, Šiller, Onderka, Polášek, Vaněk

Trenéři: Sýkora, Straňánek

Mimo sestavu:  Šeděnka – rodinné důvody

 

Turnaj začínáme s Vítkovicemi, se kterými se nám tradičně daří. Nastupujeme v dobré náladě a plni sebevědomí, soupeř zase odpočatý, protože přijel už den předem. Zápas začal svižně, ale přece jen v naši režii. Po hezkých kombinacích jsme rychle vedli 4:1 a zdálo se, že zápas bude jasnou záležitostí. Pak najednou světlo vystřídala tma. Začali jsme nepochopitelně chybovat. Kazit přihrávky, střelba byla katastrofální a tak obrana pod tlakem chybovala a poločas jsme taktak uhráli 5:5!! Přestávka nám udělala zjevně dobře. Rozebrali jsme rychle chyby, do obrany se postavil místo hodného Kuby zlý Radek a na hřišti jako by nastoupil jiný tým. Hráli jsme rychle, nápaditě. Obranu perfektně řídil Jarek a Lukáš svým pohybem daleko před brankovištěm soupeřovy útočníky hodně zaměstnával. Kdo prošel narazil na Radka. Honza přidal pár povedených zákroků a pohoda zadních řad spolu se šňůrou pěti branek Pavla definitivně zlomila odpor Vítkovic.



 

Rokytnice – Stará Ves 10:7 ( 5:3 ) 

Branky: Sýkora 2, Onderka 2, Šiller 2, Polášek 1

Sestava: 

Straňánek,

Novotný, Matějček, Pelíšek, Lyčka

Sýkora, Šiller, Onderka, Polášek, Vaněk

Trenéři: Sýkora, Straňánek

Mimo sestavu:  Šeděnka – rodinné důvody

 

Ve druhém utkání nás čekala Rokytnice. Co říct? Soupeř houževnatý a po všech stránkách nepříjemný. Ale neměl být překážkou. Neměl….Hned od začátku jsme byli nervózní, hodně nepřesní a ikdyž se nerad vymlouvám proti nám bylo úplně všechno. Štěstí, soupeř i rozhodčí. Kluci dřeli, snažili se. Nešlo nic. Střelba nepřesná nebo končila u připraveného brankáře. Obrana chybovala a rozhodčí nám neodpustil nic. Trestné hody narůstaly a soupeř trestal. Emoce se zvyšovaly a kluci čím dál víc pociťovali křivdu a my na lavičce si říkali „tak pro tohle jsme jeli v tom počasí?“ Poločas jsme prohráli 5:3. Ve druhé půli se obraz hry k naší smůle nezměnil. Pořád jsme byli za soupeřem o krok pozadu. Rozhodčí si hry a faulů Rokytnice nevšímal. Asi neměl čas, protože stále sledoval hráče naše. Vše vyvrcholilo žlutou kartou, kterou dostal Radim. Už se nedaly krotit ani slzy a emoce zvítězily. Radim zápas nedohrál. Vašek a Roman v závěru jen kosmeticky upravili porážku, o které si všichni myslíme, že byla předem daná. Těžké utkání, ve kterém nejde nikoho vyzdvihnout ani nikoho hanit. Snaha tentokrát nestačila. Musíme rychle zapomenout!

 

 

Vítkovice – Stará Ves 9:13 ( 4:7 ) 

Branky: Sýkora 8, Onderka 2, Šiller 1, Polášek 2

Sestava: 

Straňánek,

Novotný, Matějček, Pelíšek, Lyčka

Sýkora, Šiller, Onderka, Polášek, Vaněk

Trenéři: Sýkora, Straňánek

Mimo sestavu:  Šeděnka – rodinné důvody

 

 

A jsou tu odvety! Pauza v šatně přišla vhod. Tým se nabudil, byl vyhecovaný a odhodlaný na Vítkovice vletět a vyhrát. Úkol padesát na padesát! Hratelný soupeř, těžký rozhodčí. Začali jsme odhodlaně,ale dostali první branku.Od té chvíle jsme ale byli jasně lepší a udržovali si odstup.Honza se rozchytal a obrana byla opět super. V útoku se Radimovi dařilo skoro všechno a tak ani nevadilo, že Roman měl zase vlhký střelný prach. Poločas 4:7v náš prospěch a dobrá nálada na lavičce, tohle všechno svědčilo o tom, že krize je pryč! Střelecky se dokázal prosadit i Vašek, který stihl v jednom střídání dva góly. Za očekáváním tentokrát zůstal Pavel, kterému to opravdu do branky nepadalo. Byl to ale on, kdo vybojoval velké množství míčů, vynutil si několik faulů a připravil Radimovi gólové přihrávky. Jedničku zaslouží i lavička která fandila a také náš fanklub, který z hlediště hnal kluky za vítězstvím. My vyhráli! Teď to vrátíme Rokytnici.

 

 

Stará Ves - Rokytnice 14:10 ( 7:7 ) 

Branky: Sýkora 7, Onderka 7

Sestava: 

Straňánek,

Novotný, Matějček, Pelíšek, Lyčka

Sýkora, Šiller, Onderka, Polášek, Vaněk

Trenéři: Sýkora, Straňánek

Mimo sestavu:  Šeděnka – rodinné důvody

 

Jasný soupeř, jasný úkol. A k tomu tentokrát rozhodčí, který píská rovinu. Je velká šance a velká chuť vyhrát!! Chuť byla znát na všech. Obrana hrála aktivně, napadala soupeře daleko od brankoviště a rozdávala i tvrdé údery.Co prošlo, Honza chytal. V útoku tentokrát Radim vzorně kombinoval s Pavlem a oba se dělili o branky rovným dílem. Celý útok hrál aktivně i ve středním pásmu a hodně stěžoval rozehrávku soupeře. Velká bitva a poločas 7:7! Ve druhé části jsme hráli opět výborně. Rychlá hra dělala obraně soupeře problémy a faulů přibývalo. Díky trestným hodům jsme si vybudovali potřebný náskok, který jsme udržovali po celou druhou půli. Jen na chvíli jsme se obávali. Po Radimově faulu ve středním pásmu Honza chytil šestku a to byl nejdůležitější moment! Závěr dohrál útok mazácky. Kontroloval míč i čas. Vyhráli jsme zápas a o jeden velice důležitý gól i celý turnaj! Bylo to super drama s výborným rozhodčím.

 

 

Ze všech spadlo napětí, bylo slyšet i smích. Jsme v půli cesty. Byla to ta těžší část? Co říct závěrem? Moc děkujeme fanouškům (rodičům), kteří s námi podstoupili náročnou cestu do Troubek a fandili nám jak to jen bylo možné. Koho máme vyzvednout? Jak máme říct kdo má podíl na jednom jediném gólu, který znamená vítězství. Byla to Honzova chycená šestka? Některý z vybojovaných nebo naopak zablokovaných míčů obrany? Nebo jeden z gólů, který dal útok? Hodně otázek a žádná odpověď. Ale je! Týmová práce, super kolektivní výkon.

Hráli jste moc dobře…….díky….trenéři.

 

 

1.Stará Ves  6 bodů……49:38

2.Rokytnice 6 bodů

3.Vítkovice  0 bodů

Komentáře k tomuto článku