Spoluhráči.cz klub TJ Stará Ves nad Ondřejnicí - žáci dokumenty a články Zimní paráda.........

TJ Stará Ves nad Ondřejnicí - žáci – článek Zimní paráda.........

Možné akce:
profilové foto Petr Straňánek
Petr Straňánek

Zimní paráda.........

Vytvořeno:31. 5. 2011, 11:01
Autor:Petr Straňánek
Možnosti
Anotace:

Zimní paráda…..

Částí zimní přípravy je pro nás přeci jen házená. Přesněji zimní halové turnaje. Dělí se na ty s povinnou účastí a potom ty, kdy si o účasti na nich rozhodují sami hráči. Turnajů byla pěkná porce a vše začalo ve Staré Vsi 28. 11. 2010. Nenápadné měření sil. Prostor pro hráče s lavičky. Nikdo v té době netuší, že právě začíná nádherné zimní tažení staroveských mladíků zakončené dalšími vynikajícími výsledky našeho týmu……….

 

Přípravný turnaj Stará Ves 28. 11. 2010

Tradiční turnaj, který většina týmů vnímá, jako zakončení podzimní části sezóny jsme my začali v poslední době brát jako jakési zahájení sezóny zimní. Je to prostor pro hráče z lavičky ukázat se. Stejně, jako v loňské sezóně i letos jsme nechtěli turnaj za každou cenu vyhrát. Stejně, jako loni se to podařilo. Představy můžete mít různé, ale když hrajete v domácím prostředí a žene Vás skvělé publikum, nemůže to jinak dopadnout.

 

Stará Ves - Vítkovice 12:12 ( 6:6 )  

Branky: Šiller 6, Polášek 3, Chmelíček 1, Vaněk 2

Sestava: 

Šeděnka, Holaň, Straňánek

Novotný, Pelíšek R., Lyčka, Košťál, Pelíšek J.

Šiller, Polášek, Vaněk, Chmelíček, Juráš

Trenéři: Sýkora, Straňánek

 

Zápas s tradičním soupeřem a bohužel i v tradičním duchu. Bezstarostná a pohodová nálada na hřišti. To je k vidění v posledních zápasech těchto soupeřů. Týmy se poctivě střídaly ve vedení a jako by se bály odskočit na více než jednogólový náskok v domnění, že soupeř už by to nemusel srovnat. Snad jenom dravý Ferenčák z týmu hostí si chtěl zahrát trošku více. Naštěstí Lukáš zařadil vyšší rychlost a snažení Vítkovického útočníka rychle ukončil. Opět jsme tedy bohatým brali a chudým dávali. Bod za remízu s námi byl jediný, který nakonec Vítkovice na turnaji vybojovaly. No co se dá dělat, i takový je sport.

 

Stará Ves - Rokytnice 11:10 ( 6:4 )   

Branky: Šiller 6, Polášek 4, Chmelíček 1

Sestava: 

Holaň, Šeděnka, Straňánek

Novotný, Pelíšek R., Lyčka, Košťál, Pelíšek J.

Šiller, Polášek, Vaněk, Chmelíček, Juráš

Trenéři: Sýkora, Straňánek

 

Druhý zápas už byl o poznání těžší. Vyhrát duel s Rokytnicí znamená nedovolit mozku týmu Přikrylovi dostávat se do zakončení a otrávit mu jeho nápaditou hru. S tím měl na začátku zápasu nemalé problémy Radek, ale po přestavbě obrany už Lukáš nejlepšího hráče Rokytnice k ničemu vážnějšímu nepustil. I tak ale neustále hrozil dobrou rozehrávkou svým spoluhráčům v útoku. Naše obrana odehrála dobré utkání a po celý zápas i díky brankářům (v první části Marek a ve druhé Adam) udržovala mírný náskok a ten vydržel až do konce. Také útok si zaslouží pochvalu za předvedenou hru, kterou bavil diváky. Ti vyprovodili naše hráče do šaten potleskem. Smutní snad zůstali jen Ríša a Honza P., kteří nenastoupili a Dominik se Zdeňkem. Ti vyšli střelecky naprázdno. Jejich hlasivky však bylo slyšet po celý zápas a byli tak vlastně dalším hráčem na hřišti. Díky…

 

Stará Ves - Ostopovice 14:7 ( 9:4 )  

Branky: Šiller 6, Polášek 6, Vaněk 2

Sestava: 

Straňánek, Holaň, Šeděnka

Novotný, Pelíšek R., Lyčka, Košťál, Pelíšek J.

Šiller, Polášek, Vaněk, Chmelíček, Juráš

Trenéři: Sýkora, Straňánek

 

Ve třetím utkání jsme nastoupili proti týmu, o kterém jsme po herní stránce nevěděli vůbec nic. Každopádně jsme vítali tento test a od začátku postavili nejsilnější složení, tedy i s Honzou v brance. Ten doléčoval předešlé zranění a objevil se až v tomto zápase. První poločas se hrál čistě podle našich not. Soupeř se sice pokoušel svižnou hrou zaskočit náš tým, ale jeho snažení nemělo potřebný efekt. V rozhodujících chvílích byli hráči Ostopovic nepřesní v zakončení, nebo jejich šance končily na našem brankáři a výborně hrající obraně. Ta předváděla všem přítomným proč je nejlepší v soutěži a mnoha získanými míči zásobovala útok, který líbivou hrou a zejména Romanovou hravostí skóre v poklidu navyšoval. Ve druhé půli už došlo i na hráče z lavičky. Mezi tyče se postavil Marek, odpočívat mohl Radek a Lukáš. Na hřiště se postupně dostávali mladíci Ríša, Honza P., Adam Ch. i Dominik. Odehráli také dobrý poločas, ale byla na nich přece jen vidět větší nervozita a malá rozehranost. Dovolili jsme soupeři přeci jenom srovnat krok a trošku korigovat výsledek, žádné drama se však nekonalo. Pohodový výsledek jsme pohlídali do konce. Spokojeni byli trenéři, diváci i samotní hráči. Není divu, že po dobře odvedené práci náramně chutnal bramboráček z našeho sportklubu…..

 

Stará Ves - Studénka 14:6 ( 7:1 )  

Branky: Šiller 4, Polášek 5, Chmelíček 3, Juráš 2

Sestava: 

Straňánek, Šeděnka, Holaň

Novotný, Pelíšek R., Lyčka, Košťál, Pelíšek J.

Šiller, Polášek, Vaněk, Chmelíček, Juráš

Trenéři: Sýkora, Straňánek

 

Jestli byl v poslední době někdo, koho jsme chtěli a hlavně potřebovali porazit, tak to byla právě Studénka. Náš soupeř. Poslední měření sil pro nás nedopadlo zrovna šťastně a tento tým byl jediný, který nás na podzim dokázal porazit. Proto jsme do zápasu znovu postavili od začátku nejsilnější složení. Hráči Studénky ale byli pouhými stíny týmu, se kterým jsme se v podzimní části tolik natrápili. Jejich hru se nám dařilo rozbít už ve středním pásmu a v obraně tentokrát Lukáše herně převýšil Kuba, získávající jeden míč za druhým. Hráči málo chybovali, začali se hrou bavit a na hřišti to bylo znát. Brankář nás podržel několika kvalitními zákroky a útok hezkými akcemi a především perfektně zahraným systémem „Jéňa“ trpělivě zvyšoval vedení. V poločase bylo prakticky rozhodnuto a po změně stran jsme opět pozměnili sestavu. Druhou půli si podělili zbývající dva naši gólmani byť Marek měl pozici omnoho těžší, když soupeř začal využívat jeho chybějící centimetry. V pozměněné sestavě už jsme soupeře tolik pod tlak nedostali, ale myslím, že Ríša a Honza v obraně nepropadli. Střelecky se dařilo i mladíkům Dominikovi a Adamovi. Pohoda ze zvládnutého zápasu se přenesla mezi znamenité diváky a znovu bylo slyšet ve staroveské hale potlesk na adresu našich hráčů.

 

Poř.

 Družstvo

 Z.

 V.

 R.

 P.

   Skóre

     Body

1.

 Stará Ves

 4

 3

 1

0

     51:35

     7b

2.

 Rokytnice

 4

 2

 1

1

     46:45

     5b

3.

 Studénka

 4

 0

 0

0

     36:35

     4b

4.

  Ostopovice

 4

 0

 0

0

     39:51

      3b

5.

 Vítkovice

 4

 0

 0

0

     42:48

      1b

 
























Střelci našeho týmu :

 

1.      Šiller – 22

2.      Polášek – 18

3.      Chmelíček – 5

4.      Vaněk – 4

5.      Juráš – 2

 

 

První krok do zimní přípravy se povedl na výbornou!! Turnaj měl posloužit jako příprava a možnost vyzkoušet hráče z lavičky pro nadcházející boje v ZHP. Opět jsme nechtěli za každou cenu turnaj vyhrát a opět jsme ho vyhráli. Povedlo se to díky týmové práci, super kolektivnímu výkonu a velké podpoře fanoušků.  Nádherný pocit. Práce, kterou do našich mladíků vkládáme, se začíná vyplácet. Cesta bude ještě dlouhá a tam někde na konci si budeme moci říct, že jsme z  malých bojovníků udělali hráče.

Vy na hřišti jste hráli výborně…….Vy v hledišti jste byli znamenití!! Byla to opravdu hezká podívaná a tahle práce nás baví. Ještě jednou jménem trenérů všem moc díky!

Komentáře k tomuto článku