SK Chlumec

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub SK Chlumec dokumenty a články Šemíci dohrávali v Trubíně v devíti, přesto si odvezli bod

SK Chlumec – článek Šemíci dohrávali v Trubíně v devíti, přesto si odvezli bod

Možné akce:
profilové foto Mirek Šereda
Mirek Šereda

Šemíci dohrávali v Trubíně v devíti, přesto si odvezli bod

Vytvořeno:29. 3. 2011, 4:05   (upraveno 29. 3. 2011, 4:18)
Autor:Mirek Šereda
Možnosti
Anotace:Berounsko, Hořovicko – První jarní kolo fotbalového okresního přeboru přineslo rušné zápasy, dramata i neočekávané výsledky.

Vedoucí Hýskov se představil na půdě dvanáctých Zdic. Hosté v průběhu utkání potvrzovali roli favorita a domácí celek jednoznačně přehrávali. Hýskov nakonec deklasoval domácí družstvo poměrem 4:0, a to ještě hosté v utkání čtyřikrát nastřelili tyč a řadu dalších tutovek spálili.

Šemíci odehráli na půdě druhého celku tabulky smolné utkání se šťastným koncem. Čtyři hráči Horymíra se v zápase zranili, nakonec si ale hosté odvezli velmi cenný bod. V Trubíně se hrál prvním poločase vyrovnaný fotbal, i když hosty přibrzdila vynucená střídání dvou obránců. Do vedení se v polovině první půle dostali hosté, když se z vápna po zemi trefil Jaroslav Šebek. Domácí odpověděli nastřelenou tyčí po rychle rozehraném autu. Vyrovnání se nakonec Trubínští dočkali v poslední minutě prvního poločasu, kdy se po rohovém kopu prosadil Vlček, nejlepší střelec domácích. Po většinu druhého poločasu měli více ze hry fotbalisté Trubína, zvláště když na straně hostí došlo brzy i ke třetímu vynucenému střídání. Tlak domácích postupně rostl, ale výsledkem byla pouze územní převaha a velké množství rohových kopů bez větší šance. V 80. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Mizer a krátce nato odstoupil kvůli krvácení z nosu po srážce s protihráčem Míka st. Poslední minuty tedy hráli Šemíci v devíti. Závěr utkání se hrál na polovině hostí, kteří ale i přes pětiminutové nastavení udrželi remízu 1:1.

Tradiční derby se hrálo v Oseku, kde místní Slavoj přivítal fotbalisty nedalekého Doubravanu Újezd. A derby přineslo kromě gólů i dost nervozity. Domácí si nemohli ani přát lepší vstup do utkání. Hned po pár vteřinách Robert Čížek ideálně našel v šestnáctce volného Volfa, na kterého čekalo snadné zakončení. Hosty ovšem brzké inkasování nepoložilo a po chvíli se dočkali vyrovnání. Krofta vystihl malou domů Petra Hlavatého a přízemní střelou překonal Křivánka. Po půlhodině hry pak hostující Kyncl nevybíravě sestřelil domácího Petra Hlavatého a rozhodčí Špicl poprvé v utkání vytáhl z kapsy červenou kartu. Ve zbytku prvního poločasu pak měl Osek převahu. Domácí dokázali dokonce překonat brankáře hostů, jenže gól Volfa nebyl uznán pro ofsajd. Tentýž hráč pak v závěru půle nezužitkoval další vyloženou šanci, a tak se do šaten šlo za stavu 1:1. Ve druhé půli byla na obou družstvech hodně znát nervozita. Opatrný fotbal ukončila až parádní střela Milana Hlavatého z trestného kopu – 2:1. Újezd mohl i v deseti vyrovnat, několik brejků ale hráči Doubravanu nedokázali proměnit. Definitivní uklidnění do řad Oseka přinesl až únik M. Hlavatého, který ideálně našel Volfa, jenž svou druhou trefou v utkání zvýšil na 3:1. Zápas se ale v závěru zamotal. Ve stejný moment ostře faulovali na hřišti domácí hráči Volf a Plešmíd. Prvně jmenovaný nejprve uviděl žlutou kartu a zřejmě v domnění, že již hráč jednu měl, rozhodčí vytáhl i červenou. Tu ale vzápětí odvolal. Bez vyloučení ale domácí nevyvázli. Po poradě hlavního arbitra s pomezním uviděl červenou kartu Plešmíd a oba celky tedy dohrávaly v deseti. Újezd pak mohl utkání zdramatizovat, tutovou šanci ale hosté promarnili a Osek si poté již vedení pohlídal.

Střetnutí Nového Jáchymova s Tlusticí přineslo vyrovnaný zápas. Domácí byli v prvním poločase lepší a zaslouženě se také po střele Péma dostali do vedení. Po změně stran Tlustice zvýšila aktivitu a nakonec se dočkali hosté vyrovnání a to poněkud kuriózním gólem. Brankář Čechie ležel asi deset vteřin na zemi, rozhodčí nepřerušil hru a Keckstein posléze lobem poslal míč do odkryté branky. Domácí dohrávali utkání v deseti, neboť byl vyloučen střelec úvodního gólu Pém, a v samém závěru dokázala Tlustice v početní výhodě strhnout vedení na svou stranu.

Z dalších utkání zmiňme kanonádu berounského béčka. Český Lev – Union deklasoval na své půdě poslední Zadní Třebaň 8:1. Ostrovan nezačal v Berouně vůbec špatně, jenže po vlastním gólu hostů proměnili domácí dva rychlé protiútoky a o půli byl stav 3:0. Po změně stran sice Ostrovan snížil, když Císař nadvakrát prostřelil domácího brankáře, jenže pak předvedli hosté doslova a do písmene kolaps. Berounští nastříleli soupeři ve druhé půli celkem pět branek a výsledkem je nejvyšší vítězství letošní sezony. V závěru utkání začaly hráčům Třebaně pochodovat nervy a k vidění byly těžko uvěřitelné hádky spoluhráčů.

Chlumec - Komárov 2:2 (1:2), branky: Kural, Mašek - Sojka 2 (1 z pen.), diváci: 85, rozhodčí: Egrt - Spiegl, Kadeřábek. Nový Jáchymov - Tlustice 1:2 (1:0), branky: Pém - Keckstein, Jelen. ČK: Pém, diváci: 110, rozhodčí: Kareš - Šnajdr, Kros. Trubín - Neumětely 1:1 (1:1), branky: Vlček - Šebek Jar., diváci: 70, rozhodčí: Marx - Červenka, Pecka. Beroun B - Zadní Třebaň 8:1 (3:0), branky: vlastní, Král 2, Přibyl, Grajcar, Petráš, Krůta 2 (1 z pen) - Císař, diváci: 80, rozhodčí: Ryska - Svoboda, Belanský. Zdice B - Hýskov 0:4 (0:2), branky: Stejskal, Vávra, Lhotka, Stehlík, diváci: 100, rozhodčí: Hájek - Bidšovský, Vlachopulos P. Osek - Újezd 3:1 (1:1), branky: Volf 2, Mil. Hlavatý - Krofta ČK: Plešmíd - Kyncl, diváci: 90, rozhodčí: Špicl - Závora, Egrt. Drozdov - Tetín 1:2 (0:2), branky: Vodička - Krtek, David, diváci: 70, rozhodčí: Pecka - Marx, Chvátal.

Komentáře k tomuto článku