USK Slavia Plzeň

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub USK Slavia Plzeň dokumenty a články "Bitva na Bílé Hoře"

USK Slavia Plzeň – článek "Bitva na Bílé Hoře"

Možné akce:
profilové foto Jiří Bošek
Jiří Bošek

"Bitva na Bílé Hoře"

Vytvořeno:15. 3. 2009, 13:39
Autor:Jiří Bošek
Možnosti
Anotace:

Novodobá bitva o Bílou Horu se odehrála tento víkend v hale Sokolu Bílá Hora.

Druhý tým tabulky hned od začátku utkání dokazoval, že světaznámý styl své hry s výhružkami,hádkami a sprostými urážkami soupeře stále neopomněl a hru Slavie, vedenou zkušenou rukou narávače J.Boška, tím značně znechutil.

Přes všehny tyto negativní aspekty se hráči Slavie semkli a začali bojovat proti "Křižákům" z Bílé Hory jako tým a dovedli zápas až do pátého setu.

Zde se stal klíčovým bálónem ten za stavu 7:2 pro "Křižáky" , kdy do té doby výborně hrající T. Jiránek zvaný "Dělo" vytloukl domácí bloky (vozovou hradbu) do autu. Avšak s jeho postřehnutelnou tečí.

V tento okamžik potvrdili rozhodčí svou "genialitu" a přifoukli Slavii.

Od této chvíle byl na palubovce jen jeden tým, který udával tempo a přidával bod k bodíku. Točení stran za stavu 8:7 pro "Křižáky" už bylo velmi příznivé.

V dechberoucí koncovce vedli domácí ještě 13:12, pak ale začala úřadovat vůle chlapů Slavie a sebeobětavými zákroky dokázali strhnout tento "zápas sezóny" na svou stranu a radovali se z vítězství 15:13 v rozhodujícím setu!

Tuto radost bohužel velmi brzy zbrdila krádež v naší šatně. Postihnuvší M.Schneberger a T.Tomčák jen pronesli:" Jakej ču..k".

Asi i pod tíhou tohoto okamžiku druhý odvetný zápas nabídl pouze průměrný výkon Slavie a tím i porážku 3:1. I tak si Slavie odvezla důležité 3 body,které mohu ještě znamenat 3.místo v konečné tabulce!

 

Zvláštní zpravodaj Dc.Ing. Jiří Bošek

Komentáře k tomuto článku