VzP Lufťáci

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub VzP Lufťáci dokumenty a články 04.kolo: VzP Lufťáci vs. Lenovo Super Doers

VzP Lufťáci – článek 04.kolo: VzP Lufťáci vs. Lenovo Super Doers

Možné akce:
profilové foto Jaroslav Neuwirt
Jaroslav Neuwirt

04.kolo: VzP Lufťáci vs. Lenovo Super Doers

Vytvořeno:9. 5. 2018, 14:12   (upraveno 9. 5. 2018, 14:22)
Autor:Jaroslav Neuwirt
Možnosti
Anotace:Výhra i přes rekordní počet faulů

VzP Lufťáci vs Lenovo Super Doers 5:4 (3:3)

Sestava: Jarda-Halič, Míra, Dosťák, Struža - Zimi, Láďa, Karlos

Góly:Láďa 2, Karlos 2, Halič

Souboj s Lenovem byla podle předpokladů těžká bitva o body. V utkání bylo hodně nervozity na obou stranách a tomu všemu ani nepomohl rozhodčí, který byl asi už unaven po celodenní porci zápasů.

Zápas začal zostra, hned v první minutě se na nás valil útok a Jarda špičkou nohy vyrážel na roh střelu hostujícího útočníka. Pak jsme se dostali do kombinační hry, ale bohužel jsme nezachytávali brejky soupeře. Naší hru v zápětí narušil faul Karlose za žlutou a šli jsme do 3. V našem oslabení si soupeř hravě poradil s obranou a prostřelil bodlem klubko hráčů i s golmanem. Pak ale předvedl výbornou individuální akci Halič, kdy se zbavil hned dvou hráčů a zavěsil s přehledem. Jak už bylo výše zmíněno, tak nám dělali opět problémy brejky hostů. Po jednom takovém pelášili 2 hráči sami na golmana a jeden z nich prostřělil vybíhajícího Jardu.

Třetí branku jsme dostali dost lacinou. Po lajně běžel zapomenutý hráč směrem k bráně, ale Jarda špatně odhadl výběh, takže měl ještě prostor píchnout míč kolem něj a jeho spoluhráč uklízel do prázdné brány. Nicméně jsme se ze všeho oklepali a začali směle kombinovat. Výborný zápas v obraně hrál Struža, který poctivě bránil a vrhal se do střel. Aktivita nesla ovoce. Zimi s Ladou udrželi vepředu dost míčů a sklepávali do křídel, čímž jsme si vytvářeli šance. Karlos se v jedné takové ještě zastřeloval, ale po chvíli už z pravé strany přesnou ranou udeřil. Do poločasu se ještě trefil Láďa, takže skore bylo vyrovnané.

Bohužel hlavně ve druhém poločase jsme se nevyvarovali velkému množství faulů a standardních situací, které naštěstí hosté nepotrestali. Hráči Lenova ale celkem ochotně podléhali naší tvrdší hře a při sebemenším kontaktu spadli na zem. Vše gradovalo dalším tvrdším zákrokem Karlose, který byl na žlutou, ale rozhodčí přimhouřil oči. Pak už padaly žluté o sto šest. Nejdřív Halič a pak i Láďa. Oslabení jsme celkem zvládali a nepouštěli soupeře do větších šancí. Většinu střel jsme zblokovali nebo nákopy pochytal Jarda. V plném počtu jsme se pak místo bránění opět osmělili a začali hrát větší nátlak a presovat. Po jedné akci a přihrávce Dosťáka se trefil opět z pravé strany Karlos a rázem jsme byli ve vedení 4:3. Po faulu na Láďu v rohu vápna pak rozhodčí ukázal na penaltový puntík a Láďa nedal nikomu ani náznak, že by jí náhodou mohl kopat někdo jiný:). Penaltu ale narval do tyče, takže nás ještě čekaly záverečné nervy. Těm se snažil zamezit neúspěšný exekutor penalty Láďa a svým gólem nás poslal do dvougólového trháku.

Vše směřovalo k poklidnému závěru, ale ke konci zápasu vypíchnul míč hostujícímu hráči v pokutovém území Jarda a ke všeobecnému údivu rozhodčí pískl penaltu (prý jako kopmenzaci za tu, kterou pískl pro nás). I když si náš golman sáhl na střelu, tak soupeř snížil střelou do pravého dolního rohu na 5:4. V záverečné hře bez golmana pak měl tlak a snažil se vyrovnat. V pár momentech to v obraně hořelo, ale nejvíc při dvou akcích, kdy nejdřív vyrazil reflexivně střelu levou nohou Jarda a z dorážky už se nepodařilo soupeři skorovat. Po další akci a teči Haliče se hráč Lenova trefil jen do tyče a zápas pak v podstatě skončil.

Určitě je pořád na čem pracovat. Máme sílu dopředu, vytváříme si šance a dokážeme kombinovat. Obranná hra ve fázi, kdy soupeř má tlak a má míč pod kontrolou je také velmi solidní. Co je třeba zlepšit je určitě hra dozadu při rychlém brejku soupeře a zamezit přečíslením. Tento zápas jsme si výhru určitě zasloužili.

P.S: Za žluté karty jsme platili 90kč (1 za 30,-) a v banku bylo 120 Kč. Takže ještě máme rezervu na jednu žlutou. Navrhoval bych však, že od příště budeme za karty vybírat,

Nejlepší hráči:

1. Karlos - dal 2 důležité góly a i přes někdy přehnaný důraz byl alfou a omegou v naší útočné hře

2. Struža - výborný vzadu, důrazný, nenechal soupeře jít do zakončení

3. Dosťák - dával skvělé pas(s)y nejen na blízko, ale i centry, 3 asistence hovoří za vše

Komentáře k tomuto článku