VzP Lufťáci

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub VzP Lufťáci dokumenty a články 07.kolo: FC Gheto vs. VzP Lufťáci

VzP Lufťáci – článek 07.kolo: FC Gheto vs. VzP Lufťáci

Možné akce:
profilové foto Jaroslav Neuwirt
Jaroslav Neuwirt

07.kolo: FC Gheto vs. VzP Lufťáci

Vytvořeno:30. 5. 2018, 9:56   (upraveno 30. 5. 2018, 10:05)
Autor:Jaroslav Neuwirt
Možnosti
Anotace:Neuvěřitelné nakládačka do té doby prvnímu Ghetu.

FC Gheto vs VzP Lufťáci 0 : 12 (0 : 5)

Sestava: Jarda-Halič,Dosty,Struža-Karlos, Míra, Zimi

Branky:6x Karlos, 2x Halič, 2x Zimi, Dosty, Míra

Zápasy s Ghetem jsou vždy těžké. Soupeř drží míč často i s brankářem a z tlaku si dokáže vypracovat šance. V jejich zápasech padá často dost gólů, protože hrají stylem vše do útoku a na obranu moc nedbají. V dnešním zápase jsme tak mohli uspět jen plně soustředěným výkonem a bezchybným proměnováním šancí, což v minulých zápasech moc nebývalo. Se 17 góly jsme byli druhým nejhorším střílejícím týmem.

Samotný zápas jsme začali dobře. Nepouštěli jsme Gheto na dostřel branky a buď kontrolovali míč nebo ho dobře soupeři odebírali. Sám protivník byl asi lehce z tohoto vývoje zaskočen. Měli sice pár střel na bránu, ale nic co by znamenalo bezprostřední nebezpečí. Naopak sami jsme se ujali vedení, když Karlos z těžkého úhlu míč napálil na bránu a golman si ho srazil do sítě.  Za chvííli z další akce Jarda chytil míč, který poslal ke Haličovi a ten šel až do gólu.V rychlém sledu jsme přidali další gól a čtvrtý jsme přidali z penalty za ruku hráče z pole, který zastavil Zimiho gólovou střelu. Rozhodčí nedal červenou, ale jen žlutou, nicméně Karlos s přehledem penaltu proměnil. V přesilovce 4 na 3 jsme navíc pěkně kombinovali až do dalšího zakončení. Soupeř měl jen pár střel, které Jarda pochytal nebo je zblokovala naše obrana. Největší nebezpečí bylo asi to, když se Zimi vložil do střely a tečoval jí na břevno naší branky.

Hráli jsme dobře a soupeř si nevěděl rady. Neměl prostor pro kombinaci, dobře jsme napadali a nenechali ho rozehrát jeho pověstný kolotoč. Naopak jsme i v druhém poločase trestali jejich chyby. Přidali jsme další góly většinou po brejcích 2 nebo 1 na prázdnou, góly z půlky nebo po rychlých rozehrávkách. V jeden moment se náš snažil soupeř zatlačit, napadal malou domu, ale Jarda udělal kličku útočníkovi, poslal na úplně volného Karlose a ten už šel na prázdnou. Měli jsme i další šance, ale naštěstí nás nemusely mrzet. Největší měl Struža, když jednou netrefil odkrytou bránu a podruhé si krásným nájezdem povodil i golmana, ale dloubáčkem trefil jen břevno. Gheto si s námi nevědělo rady, ale ve druhé půlce měl náš golman přeci jen víc práce. Brejk 2 na 1 vyškrábl konečky prstů nebo zastavil pár nebezpečných střel z tlaku soupeře, který chtěl zaznamenat alespoň nějakou branku. Nejnebezpečnější akci Gheta jsme vyrobili sami, když Struža chtěl, aby si Jarda čisté konto zasloužil. Z půlky vyslal omylem soupeřova útočníka, který si ale na našeho brankáře nepřišel a ten ho vychytal.

Zápas tak skončil pokořením soupeře o 12 branek a s nulou, což je i historickým počinem a největší prohrou Gheta v jejich historii. Navíc podle mě se nestalo aby nedali ani jeden gól v zápase. Utkání to nebylo úplně běžné, přeci jen soupeř hraje specificky a pokud na ně nějaký tým najde recept a nedovolí jim hrát to, co chtějí, tak je šance na úspěch. A to jsme přesně do puntíku splnili. Všichni do jednoho makali i za rozhodnutého stavu a po celé zápas jsme předvedli zodpovědný výkon podpořený góly a s jistotou vzadu.

Nejlepší playeři:

1 - Karlos

2 - Jarda

3 - Halič

Komentáře k tomuto článku