VzP Lufťáci

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub VzP Lufťáci dokumenty a články 09.kolo: Kamikadze XXL vs. VzP Lufťáci

VzP Lufťáci – článek 09.kolo: Kamikadze XXL vs. VzP Lufťáci

Možné akce:
profilové foto Jaroslav Neuwirt
Jaroslav Neuwirt

09.kolo: Kamikadze XXL vs. VzP Lufťáci

Vytvořeno:13. 6. 2018, 15:17   (upraveno 14. 6. 2018, 8:29)
Autor:Jaroslav Neuwirt
Možnosti
Anotace:Zasloužená prohra po bídném výkonu.

Kamikadze XXL vs. VzP Lufťáci 9:4 (6:3)

Sestava: Jarda - Halič, Dosty, Míra, Struža - Zimi, Láďa, Karlos

Góly: Halič, Karlos, Láďa, Míra

Po minulých dvou výhrách jsme toužili prodloužit vítěznou sérii a v cestě nám tentokrát stála Kamikadze XXL, což je tým, se kterým máme vyrovnanou bilanci 2 výhry a 2 prohry. Kamikadze minulý zápas prohrála s Rucanorem, takže v případě vítezství by nás přeskočila.

Zápas jsme nezačali špatně, i když měl soupeř počáteční tlak a párkrát zahrozil. Byli jsme to my, kdo se ujal vedení, když Halič zblízka nedal golmanovi soupeře šanci. Další branku jsme dali z rohu, když Zimi přesně našel Láďu a ten se nemýlil. Domácí pak ale byli nebezpečnější. Hráli dobře kombinačně a bohužel často si i vynucovali fauly. Z jedné standardky orazítkovali tyč a byla to předzvěst horších chvilek.

Ty přišly v zápětí. Nejdřív Jarda vyrazil míč nohou těsně vedle tyčky na roh, ze kterého následně pak byl velký tlak. Bohužel jsme ale inkasovali po rychlé akci. Domácí útočník dostal přesnou přihrávku do běhu, řítil se na našeho brankáře sám a po zemi k tyči snížil na 1:2. Co se pak strhlo nikdo nechápal. Soupeř předvedl dokonalý obrat a naši obránci byli jak na kolotoči. Vyrovnání přišlo brzy, když jsme drželi míč u našeho vápna, soupeř Karlosovi vypíchl míč a z blízka prostřelil golmana.

Obrat byl dokonán opět po rychlé kombinaci a narážečce, kdy útočník pak postupoval sám na našeho brankáře a chytře ho obstřelil. Ctvrtý gól byl velmi smolný. Po další rychlé narážečce šel hráč Kamikadze na bránu, Jarda měl o chloupek blíž k míči, který mu ale při skluzu sjel po špičce kopačky a zastavil se přímo před nohou hráče, který ho neměl problém usměrnit do brány.

Soupeř pak přidal ještě pátý gól a byli jsme zralí na ručník. Kupili jsme chybu za chybou, soupeř měl spoustu šancí, které buď skončily vedle nebo je pochytal Jarda. Bohužel většina to byly vyložené šance, kde byl sám hráč před naší bránou. Kamikadze se k nám dostávala snadno většinou přihrávkou za obranu nebo narážečkou. Hráli pořád ten samý systém, který jsme nedokázali zachytit. Občas se našly i šance na naší straně, ale většinou jsme pokazili finální přihrávku.

Největší šance měl Karlos. Nejdřív po chytré akci trefil tyčku a pak se dokonce po faulu na nás pískala penalta. Tu však bohužel Karlos neproměnil. Gólman tipl stranu a chytil míč do náruče. Soupeř pak podle pravidla nedáš, dostaneš trestal. Střelu zblízka těsně před gólmanem tečoval Dosťák a usměrnil tak míč za brankovou čáru. Naději na lepší výsledek pak dal ještě Karlos, když parádně prokličkoval podél lajny až k bráně, kde předložil lahůdkovou přihrávku na Míru, který už takový balon musel proměnit.

V poločase ještě za stavu 3:6 bylo o co hrát, ale soupeř měl pořád dost šancí. Dvě tutovky nejdřív při vyběhnutí skluzem pochytal Jarda a další střela z přímáku šla jen asi 10 čísel od naší tyčky. Další gól byl tak na spadnutí a opravdu přišel. Za tohotu stavu už jsme nebyli schopni si vytvořit nějaký tlak nebo přečíslení. Soupeř hrál dobře a tvrdě někdy i za hranou, což rozhodčí nezvládl optimálně posuzovat. Proto v zápase došlo k mnoha konfliktům. Nicméně naše hra byla nepřesná a soupeř měl sebevědomí. Nicméně i tak jsme se dočkali gólu na 4:7 po rychlé Karlosově střele z pravé strany.

Pět minut před koncem jsme střídali gólmana v naději vynutit si tlak a ještě něco udělat s výsledkem. Bohužel z toho vznikl jen platonický tlak, spousta nepřesností a minimum šancí. Soupeř hrál zodpovědně a ještě upravil skore dvěma góly. Nejdřív po brejku 2 na 1 se domácí útočník nemýlil a proměnil přihrávku před prázdnou. Pak se přes celé hřiště ještě trefil do prázdné branky a dal výsledku konečnou podobu.

Dnešní zápas byl asi herně nejhorší v tomto ročníku. Kamikadze hrála dobře svoji hru a tu jsme nedokázali eliminovat. Bohužel soutěž je tak vyrovnaná, že jsme ze 4. místa klesli až na 9. příčku.

Komentáře k tomuto článku