VzP Lufťáci

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub VzP Lufťáci dokumenty a články FC Mashina - VzP Lufťáci 3:3 (2:1)

VzP Lufťáci – článek FC Mashina - VzP Lufťáci 3:3 (2:1)

Možné akce:
profilové foto Martin Nebesář
Martin Nebesář

FC Mashina - VzP Lufťáci 3:3 (2:1)

Vytvořeno:28. 5. 2014, 8:40   (upraveno 3. 6. 2014, 0:12)
Autor:Martin Nebesář
Možnosti
Anotace:Bodová série pokračuje

Po infarktovém, ale vítězném, zápase s Likvidací přibyli ke zraněnému a minimálně do konce jara vyřazenému Hansovi i Michal J. (taktéž zlomený palec na noze a konec minimálně na zbytek jarní části) a kapitán Jarda (nespecifikované, ale méně vážné zranění), kteréhož však ze zápasu vyřadily neurčené osobní důvody (zřejmě nějaké dolaďování svatby). Mělo nás být celkem sedm, tedy dva na střídání, jenže Struža v průběhu zápasu nakonec nedorazil.

Vzhledem k pouze jednomu hráči za lajou a postavení týmu v tabulce jsme se rozhodli hrát za jakéhokoliv stavu ze zajištěné obrany a toto téměř celý zápas plnili. S výjimkou jedné situace, kdy šel soupeř tři na jednoho, ale naštěstí pro nás toto trestuhodně zazdil, jsme Mashině téměř žádné přečíslení nedovolili. A jejich hra s gólmanem povětšinou končila na žluté obranné čáře, nebo díky značně podmáčenému terénu mimo hřiště. Přesto se jako první dostali do vedení, když přihrávka propadla středem hřiště a následovalo vydudění gólmana – 1:0. Soupeř začal ještě víc využívat gólmana, ale ke zvýšení skóre jsme mu pomohli sami individuální hrubicí. Kápo již ve druhém utkání po sobě namazal přímo na nohu soupeře a následnou okamžitou příhru zakončil útočník pod padajícím brankářem – 2:0. Ještě předtím zvonila po rychle rozehraném rohu naše tyč. Nesložili jsme však zbraně a kdyby se Viktor pokusil vystřelit na prázdnou branku, mohli jsme slavit kontaktní gól. Ten nakonec přece jen přišel, navíc před poločasovým hvizdem rozhodčího. Právě Viktor napravil po rozehraném rohu své předchozí spálení vyložené šance před samotným gólmanem – 2:1.

Veledůležitý a psychickou výhodu na naši stranu přesunuvší kontaktní gól nám dodal nové síly do začátku druhé půle a Mashinu jsme na dlouhé minuty zmáčkli v jejím vápně. Když už začal náš tlak pomalu opadávat, přišla jako blesk z čistého nebe střela Zimiho, kterou gólman vyrazil přímo k volnému Kápovi a ten trefil z první pod klacek – 2:2. Mohli jsme i otočit, ale Michal M. z přímého kopu minul, nebo trefil dobře postaveného gólmana. Po druhé nás zachránila branková konstrukce po Johnyho zákroku proti střele z první mířící přesně k tyči. Do vedení šel, bohužel po dalším našem, tentokrát Zimiho, námazu, opět soupeř, kdy akce přesně kopírovala jejich druhý gól, s výjimkou střelou mezi nohy – 3:2. Svou chybu jsme však do minuty napravili, když se konečně dočkal Michal M.. Jeho rozehraný aut si do branky srazil jeden z domácích beků – 3:3. Ve zbytku utkání jsme to byli my, kdo mohl strhnout vítězství na svou stranu. Michal M. neúnavně pálil z autu na bránu jednu pumelici za druhou, ale bohužel míjel. V největší šanci trefil Kápo pouze dobře postaveného gólmana. Kdyby si všiml úplně volného Viktora, pak bychom zřejmě šli do vedení, protože by měl před sebou prázdnou branku. Protiakce domácích jsme si pohlídali, stejně jako jejich hru s gólmanem. 

Remíza je v kontextu jednoho střídače a umístění soupeře samozřejmě úspěch. Je vidět, že už má naše hra nějakou tvář a dokážeme i dotahovat nepříznivý stav. Jen je převeliká škoda inkasovaných gólů, které soupeři darujeme námazem na nohu. Na tohle si zejména Kápo dávej pro příště bacha. V tabulce jsme na sedmi bodech a před námi zápasy s El Dragon, FK Brunny a Orgastico. Vzhledem ke dvěma vyřazeným hráčům minimálně do konce jara budeme registrovat nového hráče.

sestava a góly: Johny - Mirek, Michal M. (1), Zimi, Kápo (1), Viktor (1)

absence: Hans, Michal J., Jarda, Struža

Komentáře k tomuto článku