VzP Lufťáci

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub VzP Lufťáci dokumenty a články FC Šebánek - VzP Lufťáci 3:3 (1:0)

VzP Lufťáci – článek FC Šebánek - VzP Lufťáci 3:3 (1:0)

Možné akce:
profilové foto Martin Nebesář
Martin Nebesář

FC Šebánek - VzP Lufťáci 3:3 (1:0)

Vytvořeno:10. 9. 2014, 11:28   (upraveno 16. 9. 2014, 14:11)
Autor:Martin Nebesář
Možnosti
Anotace:Zasloužená výhra odváta minutu před koncem

Druhé kolo a další tým, kterému jsme měli co vracet. Jarní duel skončil naprosto drtivým devítigólovým debaklem a naším ponížením. Dnes jsme chtěli naplno bodovat a zejména po týden starém velmi dobrém výkonu s prvním Atletem tabulkovému sousedovi minimálně vrátit jarní vysokou porážku po jakémkoliv výsledku a začínat se vyhýbat sestupovým vodám, ve kterých stále plujeme.

Sestava v totožném složení týdne minulého, jedinou změnou byl z dovolenky se navrátivší Míra, jenž nahradil vorózou skoleného Jardu. Kapitánskou pásku převzal dle očekávání Míša. Po zkušenostech z jara se z naší strany jednalo o opatrnější duel. Nechtěli jsme Šebánek pustit do stejných kontrů a prohrát tím veledůležitý duel. Dlouho, předlouho se neurodila žádná šance. Až dostal Míša nádhernou přihrávku za obranu, ale spustil tím jen vynikávání gólmana soupeře. Šebánek oproti tomu udeřil hned ze své první šance, kdy střela přes beka skončila u tyče - 0:1. Soupeř, možná opit vysokým a snadným jarním vítězstvím, často vyráběl neuvěřitelné naivní chyby a šance střídala šanci. Viktor před prázdnou brankou namísto klidného doklepnutí neuvěřitelně vysoko přestřelil napochopitelnou ranou a jeho spoluhráče lapal neskutečně čapající goalie Šebánku. Šancí jsme si vytvářeli na tři zápasy, ale výsledek se neměnil.

Po změně stran jsme stále pokračovali v dobývání soupeřovy svatyně. Po sérii dalších několika neproměněných šancí nakonec dorážel Struža Míšovu gólmanem vyraženou střelu a tady už ani nedobytný čapájev nemohl nic dělat - 1:1. Do dnešního zápasu se nám, s výjimkou utkání s Mashinou, vůbec nedařilo střílet góly z rohů. Dnes jsme toto konečně zlomili a spolupráce rozehrávajícího Zimiho a hlavičkujícího Struži snesla nejpřísnější měřítka - 2:1. Po chvilce, kterou vyplnila zahozená velešance soupeře, si oba dva role vyměnili a následoval další nádherný gól, tentokrát Zimiho patou - 3:1. Měli jsme možnost skóre i pojistit, ale Viktorovi po slalomu obranou a kličce gólmanovi utekl míč před prázdnou brankou a zakončil mimo a následně Míša minul před úplně prázdnou brankou. O to horší bylo, že Šebánek hned z brejku s podporou gólmana vykřesal bodovou naději střelou pod pozdě vyběhnuvším Johnym - 3:2. Začali jsme víc myslet na obranu a soupeře prakticky k ničemu nepouštěli. Poslední šanci prováhal Zimi, který obstřelil gólmana, ale jen do boční sítě. Minutu před koncem však přišla pohroma, na kterou už jsme bohužel zareagovat nedokázali. Při rohu Míra špatně bránil útočníka, který se dostal před něj a z voleje vymetl vzdálenější šibenici - 3:3. Hned po rozehrávce propadla poprvé při zápase obrana, ale útočník tváří v tvář Johnymu odmítl obrat a vysoko přestřelil. Poslední střelu zaznamenal Míša, ale dnes mu společně s Viktorem nebyl gól souzen. Obránce projektil odrazil do autu a následoval závěrečný hvizd.

Máme tedy bod, ale jedná se o ztrátu dalších dvou. V zápase jsme si vytvářeli opět obrovský počet šancí, ale již podruhé jsme gólmana soupeře stanovili mužem zápasu. Potřebujeme víc klidu v koncovce, protože není možné každý zápas přestřelovat a míjet prázdnou branku. Stejně tak, když vedeme minutu, dvě před koncem o gól, je důležitější defenziva než ofenziva. Stále tedy na prvním sestupovém místě. Nyní následuje trojblok zápasů s tabulkovými sousedy a je na čase začít sbírat výhry. Týmy nad námi nám začínají utíkat.

Sestava a góly: Johny, Míra, Struža (2), Zimi (1), Majkl, Míša, Viktor

Absence: Jarda, Hans, Karlos, Kaploš

Komentáře k tomuto článku