VzP Lufťáci

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub VzP Lufťáci dokumenty a články Rozjetej Stroj - VzP Lufťáci 4:4 (4:3)

VzP Lufťáci – článek Rozjetej Stroj - VzP Lufťáci 4:4 (4:3)

Možné akce:
profilové foto Martin Nebesář
Martin Nebesář

Rozjetej Stroj - VzP Lufťáci 4:4 (4:3)

Vytvořeno:26. 9. 2014, 22:19   (upraveno 28. 9. 2014, 11:03)
Autor:Martin Nebesář
Možnosti
Anotace:Čekání na výhru prodlouženo už na pět zápasů

Po dvou remízách v řadě, kdy jsme nejprve o výhru v samém závěru zápasu přišli a v dalším utkání o ni ve stejné chvíli připravili našeho soupeře, jsme vstupovali do utkání s Rozjetým strojem s řadou otazníků. Poprvé na podzim absentoval Míša a oproti tomu dorazili Kaploš (po třech vynechaných zápasech) a především jsme byli zvědavi na Hanse, který kvůli vážnému zranění vynechal víc než pul sezóny.

Úvodní minuty zápasu daly bohužel vzpomenout na naše jarní začátky. Nebránění, špatné přebírání hráčů, ale především nedůraz v osobních soubojích. Netrvalo dlouho a soupeř se začal prosazovat a opakovaně. Nejprve se nechal obehrát Viktor a střela mezi nohami gólmana zapadla do sítě - 0:1. Za další minutu následoval centr z levé strany a hokejová teč přesně do šibenice - 0:2. Za další dvě minuty vyrazil Johny přímý kop pouze k jeho exekutorovi, který s pomocí tyče zvýšil - 0:3. A devastace našich řad pokračovala hned za další minutu, když se z první prosadili domácí po rozehraném rohu - 0:4. Utkání začínalo být prakticky rozhodnuté během čtvrt hodinky a chvílemi připomínalo semifinále MS mezi Brazílií a Německem. Až za tohoto stavu přišel konečně budíček a zápas dostal ještě do konce půle absolutně nečekanou zápletku. Jiskřičku bodové naděje vykřesal Viktor, kteréhož střelu z dálky si gólman rozhodně za rámeček nedá. Byla sice umístěna přesně k tyči, ale při troše vůle by ji strážce soupeřovic svatyně určitě zneškodnil - 1:4. Za další minutu vysunul Johny Zimiho, který si balon pustil trochu dále a tak vystřelil bodlem. Rána propadla goaliemu mezi nohy - 2:4. Nutno podotknout, že se mezi oba naše góly vklínilo po jedné šanci na straně soupeře, ale zejména při druhé parádně zasáhl Johny, který natřikrát vychytal útočníka tváří v tvář. Vydařený comeback dokonal Kaploš, který jej okořenil kontaktním gólem, kdy si počkal na pohyb gólmana a placírkou jej chladnokrevně obstřelil - 3:4.

Hned po chvilce ve druhé pětadvacetiminutovce se dostal až před gólmana Struža a parádním blafákem dokonal smazání čtyřgólového manka během nějakých patnácti minut - 4:4. Protivník naší stíhací jízdnou ztratil předešlou lehkost, ale okének v jeho obraně jsme již dále nevyužívali. Podpora gólmana se jevila jako neefektivní, dokonce musel z brankové čáry vykopávat jeden z domácích beků. A když si Johny připsal další super zákrok pět minut před koncem a na druhé straně z trestňáku minul Viktor, skončil zápas z našeho pohledu potřetí v řadě nerozhodně. V samém závěru domácím tekly nervy, dožadovali se nesmyslné penalty a pojem fair play jim při nevrácení míče rozhodně nic neříká.

Dnes jsme odehráli zápas jako na houpačce. Úvodních 15 minut bylo naprosto tragických - tam jsme se vrátili do prvních dvou zápasů jara. Poté už to byla naše herní klasika, a v podobě neuvěřitelného comebacku i nečekaná nadstavba. Je potřeba smeknout před celým týmem a přestože se nepovedlo dosáhnout kýženého tříbodového zvratu, i bod je třeba vzhledem k vývoji zlatý. Soupeře jsme udrželi za námi. Vypadá to na souboj o záchranu s Orgasticem, jelikož Šebánek naplno bodoval a utekl nám na pět bodů (navíc mají zápas k dobru). I tak znamená již třetí remíza v řadě další bodovou ztrátu. Příště musíme beznadějně poslední Letňany prostě smáznout!

Sestava a góly: Johny, Kaploš (1), Hans, Míra, Jarda, Struža (1), Zimi (1), Majkl, Viktor (1)

Absence: Míša

Neomluvené absence: Karlos (50,- Kč)

Komentáře k tomuto článku