VzP Lufťáci

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub VzP Lufťáci dokumenty a články VzP Lufťáci - Arsenal Letňany 5:0 Kontumačně (odehráno 9:2 (4:1))

VzP Lufťáci – článek VzP Lufťáci - Arsenal Letňany 5:0 Kontumačně (odehráno 9:2 (4:1))

Možné akce:
profilové foto Martin Nebesář
Martin Nebesář

VzP Lufťáci - Arsenal Letňany 5:0 Kontumačně (odehráno 9:2 (4:1))

Vytvořeno:1. 10. 2014, 16:57   (upraveno 16. 10. 2014, 17:08)
Autor:Martin Nebesář
Možnosti
Anotace:Z kanonády až ke kontumaci

Před tímto zápasem jsme po čtyřech odehraných podzimních kolech měli na kontě pouhé tři body. Jelikož po jarní části neustále balancujeme v sestupových vodách, je to bilance velmi špatná. Na druhou stranu jsme třemi remízami po sobě nedovolili tabulkovým sousedům příliš utéct. Dnes však byla víceméně povinnost naplno bodovat, lépe si ještě napravit celkové skóre. Letňany totiž v posledních dvanácti utkáních získali jediný bod, obdrželi několik krutých debaklů a s pouhopouhými sedmi body se beznadějně poslední krčí na samém dně tabulky. 

Dnes nezvykle početná sestava chtěla rozhodně navázat na jarní vysoké vítězství ve vzájemném klání. Kdyby přišel Kaploš, byli bychom premiérově kompletní. Letňanští ale zahrozili jako první, chtějíce katastrofální bilanci změnit. Po ztrátě míče si v nepříjemném závaru první dva veledůležité zásahy připsal Johny. Do dvou minut pronikl pravou stranou Zimi a ranou z úhlu vymetl vzdálenejší šibenici. Stejně jako na jaře byl i nyní gólman absolutně bez šance – 1:0. Na levé straně hřiště pro změnu zaúřadoval Míša, který konečně protrhl střeleckou smůlu parádní přízemní jedovkou – 2:0. Pozadu nechtěl zůstat ani Struža, kterému se povedlo přehodit vyběhnuvšího gólmana lehkým dloubáčkem – 3:0. Čtvrtému gólu předcházely dvě vyložené spálené šance, samotný finiš akce dokonal stejný hráč střelou pod padajícím gólmanem – 4:0. Od tohoto stavu jsme ale úplně přestali hrát a mysleli si, že už je hotovo. Soupeř nás potrestal z ojedinělé akce, kdy se Hans nechal za půlkou předskočit a následoval rychlý brejk až do prázdné – 4:1

I druhý gól, který padl na začátku druhé půle, jsme letňanským darovali sami. Po rozehraném přímém kopu se nechal Míša obrat o míč, na Johnyho se řítili dva hráči sami a ukázkově proměnili – 4:2. Druhý gól v naší síti byl logickým vyústěním naší výrazně zhoršené hry a zejména polevení v koncentraci. Po pár minutách se však vše vrátilo k normálu, k čemuž pomohly i další góly. Stejně jako na jaře, i dnes střelecky řádil Struža, který se tváří v tvář goaliemu nemýlil a dokončil svůj hattrick – 5:2. Poté Jarda nejprve poslal gólmanovi soupeře z tisíciprocentní šance ukázkovou malou domů, ale za další minutu se konečne prosadil i on. Zimi na půli potáhl míč doprava, po naznačené kličce vytvořil našemu kapitánovi potřebný prostor, a ten vystřelil velmi dobře z první a skóroval i přes riziko vlastního zranění – 6:2. Jenže přišla další hluchá pasáž, kdy jsme někdy měli i dva neobsazené protihráče. Naštěstí soupeř své vyložené šance neproměnil. Dnes jsme měli konečně i štěstí na tyčky, kdy šla střela od jedné z nich přes Johnyho záda do druhé a zpět do jeho náruče. Sedmý gól obstaral Míša, jenž se dnes často vyskytoval spíš na své slabší pravé straně. Dostal ideální míč a přízemní rána zapadla do sítě o gólmanovu nohu – 7:2. Nejhezčí gól zápasu pak vsítil Struža - slalomem přes tři hráče soupeře zakončeným kličkou gólmanovi – 8:2. Finální razítko podepsal ten samý hráč, dalším chladnokrevným propálením gólmana9:2. Magickou desítku v samém závěru odmítl brejkující Hans, který šel nepochopitelně středem a gólman tuto akci v pohodě neutralizoval. Je na místě vyzdvihnout dnešní výkon Johnyho, který několikrát parádně zasáhl nezvyklým sbíráním centrů a často i překvapivě držel míč namísto zbrklých rozehrávek. 

Dnes jsme konečně po pěti nevyhraných zápasech získali plný počet bodů, nicméně utkání odhalilo značné taktické rezervy a základní nedostatky v naší hře. Jednak se neustále ženeme bláznivě dopředu a zapomínáme bránit, ale také chybujeme zejména při přebírání hráčů, zbytečným a nesmyslným zdvojováním, nevracením se, naivními, ležérními a často zbrklými přihrávkami dáváme šance soupeři. Je potřeba si přestat hru komplikovat a zjednodušit ji a zejména koncovku. Postupný útok je jedna věc, ale do otevřené obrany je potřeba podnikat mnohem rychlejší výpady. Dát si jednu, dvě, maximálně tři přihrávky a pak zakončovat z první. Nemůžeme donekonečna složitým řešením situací zahazovat šance a dávat je tím soupeři. Příště nás čeká čtvrtá Likvidace, která přejela druhý tým tabulky o osm gólů. Soupeř bojuje o postup a rozhodně bude naše případné chyby chladnokrevně trestat. Zápas byl druhý den kvůli nastoupení několika letňanských bez registraček zkontumován na 5:0 v náš prospěch, což nám celkové skóre zhoršilo o dva góly. Body ale zůstávají.

Sestava a góly: Hans, Jarda (1), Johny, Karlos, Majkl, Míra, Míša (2), Struža (5), Viktor, Zimi (1)

Absence: Kaploš

Neomluvené absence: ---

Komentáře k tomuto článku