VzP Lufťáci

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub VzP Lufťáci dokumenty a články VzP Lufťáci - FC Mashina 7:6 (1:2)

VzP Lufťáci – článek VzP Lufťáci - FC Mashina 7:6 (1:2)

Možné akce:
profilové foto Martin Nebesář
Martin Nebesář

VzP Lufťáci - FC Mashina 7:6 (1:2)

Vytvořeno:16. 10. 2014, 16:52   (upraveno 17. 10. 2014, 17:00)
Autor:Martin Nebesář
Možnosti
Anotace:Střelecké hody se šťastným koncem

Po dvou výhrách v řadě a poskočení v tabulce na aktuálně sedmou příčku jsme přivítali třetí celek FC Mashinu. Protivníka rozhodně hratelného, hodně gólů dávajícího, ale také dostávajícího. Na jaře jsme i přes četné absence uhráli důležitou třígólovou plichtu a i dnes se dal očekávat podobně vyrovnaný mač. Jediným absentujícím byl opět Kaploš, stejně jako proti Letňanům.

Utkání mělo ukázat, zdali progress v naší hře nebyl jen čirou náhodou posledních dvou utkání, nebo naopak dlouhodobý a logický vývoj. Dlouho se hrálo bez gólů až zhruba po čtvrt hodině vyrobili neuvěřitelnou minelu Míra s Johnym a míč z kopačky Míry dojel až do naší prázdné branky - 0:1. Dnes však výborně fungoval rychlý přechod do útoku a po příhře Struži zacílil přesně na zadní tyči Zimi - 1:1. První část, s výjimkou neutralizovaného nepřímého kopu. moc šancí nenabídla, ale její závěr orámovala další veleminela. Tentokrát Majkl namazal přímo soupeři do brejku a ti nadvakrát přes gólmana a Viktora převážili poločasový stav v náš neprospěch - 1:2.

Mashině se poté povedlo využít standardní situace a skórovat z dorážky bombou do šibenice - 1:3. V tu chvíli jsme byli hodně dole, ale času něco se zápasem udělat stále dost. Veledůležité bylo, že jsme se nepoložili a naopak Míša do minuty parádní pumelicí poprvé nachytal gólmana nejistého - 2:3. Standardky dnes skutečně dominovaly a Míra parádním obstřelením zdi svým druhým gólem sezóny smazal deficit - 3:3. No a pětiminutovku snů dokonal Struža, kterému se sice míč před prázdnou brankou zamotal mezi nohy, ale nakonec šťastně doletěl kam měl - 4:3. Z obratu jsme se však dlouho neradovali, protože gólman soupeře z pozice posledního obešel Vikiho, narazil si se spoluhráčem a bodlem zakončil přesně - 4:4. Ale ani Mashina si čtvrtý gól dlouho neužila. Míša opět pálil ostrými zleva a nejistý gólman soupeře musel podruhé v krátkém čase zpytovat svědomí - 5:4. Jediná slabší chvilka Johnyho v zápase pomohla soupeři, který využil špatného postavení gólmana a clonícího hráče ke srovnání skóre - 5:5. Ani tímto však střelecký festival zdaleka nekončil. Struža totiž dostal ideální pas za obranu a z první vydudil pozdě reagujícího gólmana - 6:5. Následovala bezgólová pasáž orámovaná power play soupeře, kterou jsme však účinně bránili. Stružovi dokonce sebralo břevno hattrick. Pojistku přidal po minele gólmana Hans snadným zakončením do prázdné - 7:5. Rozhodnutí měl na noze Struža, který po faulu od gólmana rozhozen minul prázdnou branku. Soupeř z power play nakonec dvě minuty před koncem snížil po rozebrání obrany do šroubku a pozdním výběhu gólmana zakončením do prázdné - 7:6. Víc už však nestihl - mohl být ještě rád, že Míša v samém závěru minul z autu prázdnou branku.

Třetí výhra v řadě a troufnu si říct - nejcenější, nejtěžší, ale zasloužená. V zápase jsme byli lepší, měli víc šancí i hodně dalších spálili a nakonec po zásluze prodloužili sérii výher na tři. Příští týden nás čeká noční šichta s El Dragon, aktuálně třetím týmem tabulky. Když se vyvarujeme blbostí jako v jarním zápase, máme šanci opět bodovat. V tabulce stále sedmí, protože Šebánek porazil právě El Dragon a Orgastico si poradilo s Rozjetým strojem.

Sestava a góly: Hans (1), Jarda, Johny, Karlos, Majkl, Míra (1), Míša (2), Struža (2), Viktor, Zimi (1)

Absence: Kaploš

Neomluvené absence: ---

Komentáře k tomuto článku