VzP Lufťáci

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub VzP Lufťáci dokumenty a články Vzp Lufťáci vs. Orgastico

VzP Lufťáci – článek Vzp Lufťáci vs. Orgastico

Možné akce:
profilové foto Jaroslav Neuwirt
Jaroslav Neuwirt

Vzp Lufťáci vs. Orgastico

Vytvořeno:12. 11. 2014, 22:38
Autor:Jaroslav Neuwirt
Možnosti
Anotace:Veledůležitá výhra a záchrana

Orgastico vs. VzP Lufťáci 1 : 2 (0:1)

Sestava a góly:Jarda, Johny, Karlos, Majkl (1), Míra, Míša (1), Struža, Viktor, Zimi

Absence: Hans, Kaploš

Iron man: Johny

Neomluvené absence: ---

(Johnyho koment - vložil Jarda)

Zápas o všechno jsme zvládli s grácií 

Smolně prohraným utkáním s FK Brunny jsme si notně zkomplikovali setrvání ve trojce pro příští sezónu. Pro její jistotu jsme potřebovali jakýmkoliv výsledkem porazit Orgastico. Remízou bychom potřebovali, aby Umělci neporazili beznadějně poslední Letňany a v případě prohry dokonce, aby dokonce prohráli. Těmi, jež se utkání roku vyhli, byli zraněný Hans a Kaploš, který dal přednost Hanspaulce. 

Očekával se oboustranně opatrný duel a byli jsme připraveni, že soupeř bude zalezlý a hrát na brejky. Jenže hned z kraje první půle soupeř nepochopitelně podporovaný gólmanem vyběhnuvším gólmanem ztratil na půli míč a Míša milimetrově přesným lobem vstřelil veledůležitý gól – 1:0. Ve zbytku úvodní pětadvacetiminutovky jsme bohužel navázali na jarní zápas a pálili jednu šanci za druhou. V tomto úřadoval zejména Karlos se Stružou, jenž zahodili dvakrát sólo sami na gólmana. Na druhé straně se Johny dopustil jediné, ale obrovské minely, když namázl přímo na nohu soupeři před prázdnou branku. Hráč Orgastica ale naštěstí totálně selhal a minul snad o metr. 

Po změně stran jsme se postupem času stahovali víc a víc do obrany. Soupeř se téměř nedostával do žádných šancí, jelikož jsme je téměř vždy účinně blokli. Dvakrát zastoupila již překonaného Johnyho tyčka, kterou trefil i na druhé straně po samostatném úniku Jarda. Asi pět minut před koncem jsme se ještě víc přiblížili vytoužené záchraně, kdy dnes jediný dobrý výhoz gólmana Zimi ukázkově sklepl do běhu Majklovi a ten napálil míč na zadní tyč – 2:0. Stále ještě nebylo nic hotovo a dvě minuty před koncem po trefení Zimiho ruky ve vápně následovala již čtvrtá letošní penalta v náš neprospěch. Exekutor soupeře ji ale naštěstí kopl prachmizerně a Johny neměl nejmenší problém ji vyrazit na roh. Orgastico nakonec přece jen dosáhlo na kontaktní gól, kdy po zaběhnutí za Karlose se jejich útočník trefil mezi nohy vybíhajícího gólmana – 2:1. Bylo však pro ně příliš pozdě, jelikož okamžitě následoval konečný zvizd. 

Veledůležité klání tedy skončilo naším naprosto zaslouženým vítězstvím. Jen je škoda, že to opět bylo na koronární jednotku až do konce utkání. Ty šance jsou pro nás vážně smrt, ale dnes i dva vstřelené góly stačili. Po taktické stránce jsme duel zvládli famózním způsobem a soupeř se téměř nedostával do vyložených šancí. A konečné 7. místo je rozhodně velký a nečekaný úspěch a zasloužená odměna za podzimní výsledky. Tým, který je z poloviny úplně nový, se během tří měsíců sehrál a v podzimní části, s výjimkou utkání s FK Brunny a suverénně prvním Atletem v konfrontaci se svými soupeři neokusil porážku. Když k tomu připočteme sérii 7 zápasů bez prohry, čtyř výher v řadě a nejméně obdržených gólů v podzimní části, vychází mi, že záchrana je zasloužená. Příští rok tedy opět ve třetí divizi s většinou letošních týmů a snad v totožném složení sezóny letošní. 

Komentáře k tomuto článku